Počeo Međunarodni sajam poljoprivrede u Novom Sadu

Na Novosadskom sajmu svečano je otvoren 89. Međunarodni sajam poljoprivrede. Posle dvogodišnje pauze zbog pandemije, na sajmu se predstavlja 1100 izlagača iz 21 zemlje. Ovogodišnja zemlja partner je Mađarska, koja se predstavlja sa 55 kompanija i institucija. Otvaranju su prisustvovali predsednik Srbije i premijer Mađarske. Aleksandar Vučić je poručio da će Srbija uprkos teškim vremenima i velikim cenama imati dovoljno hrane i energenata i da se Srbija i Mađarska mogu osloniti jedna na drugu: Imamo važne prehrambene rezerve, naše dve zemlje su bezbedne i kada je reč o gasu, rekao je Viktor Orban. Ističe da je važno da Srbija i Mađarska mogu da računaju jedna na drugu. Sajam u Novom Sadu traje do 27-og maja.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopšava da ruske trupe od jutros pokušavaju da obnove rad luke u Marijupolju pa uklanjaju mine oko tog grada. Ruska strana je sopštila da je čeličane Azovstalj potpuno oslobođena. Kažu da je uništena i velika pošiljka zapadnog oružja u oblasti Žitomir. Zbog ruskih napada na Ukrajinu, predstavnici SAD i još 4 države napustili su sastanak ministara trgovine zemalja Azijsko-pacifičkog regiona u Bangkoku.

Finska je od jutros bez ruskog gasa. Kremlj ne odustaje od zahteva da se plaća ruskom valutom i poručuje da gas nikom neće isporučivati besplatno.

U požaru koji je izbio u ulici Tošin Bunar, na Novom Beogradu, preminuo je jedan muškarac, a povređena je i žena koja je prevezena u bolnicu, nezvanično saznaje Tanjug. Više od 30 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila pokušava da lokalizuje požar.


Urednik i voditelj, Slobodan Petrović; urednici vesti Vladimir Mihajlović i Tina Amić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво