Читај ми!

Čestitam!!! Možete da poljubite mladu

Matičari su ljudi koji veoma značajni u našim životima. Oni su na neki nači svedoci našeg postojanja, upisuju nas kada se rodimo i svedoci su naše odluke da stupimo u brak. Kada završimo ovozemaljsko putovanje, njihov je posao da zabeleže i taj trenutak. Zato će naš sagovornik povodom dana matičara Srbije biti matičar Nemanja Đurović. Pitaćemo ga da li je tokom karijere prisustvovao neobičnim venčanjima i da li je bilo neuobičajenih želja roditelja kada su davali imena deci.

Danas se obeležava Dan Evrope, ali i Dan pobede u Drugom svetskom ratu. U Srbiji, će nizom manifestacija, biti obeležen Dan kada je 1945. godine potpisan akt o bezuslovnoj kapitulaciji nemačkih oružanih snaga na svim frontovima u Drugom svetskom ratu. U pitanju jutra imaćete priliku da nam kažete da li smatrate da bledi naše kolektivno sećanje na događaje i naše učešće u Drugom svetskom ratu.

Žitarice će naredne godine da budu skuplje ako se ostvare prognoze stručnjaka da će površine pod tim kulturama u Ukrajini da budu smanjene za bar 20 odsto u odnosu na višegodišnji prosek. Srbija će kako sada stoje stvari imati dovoljno kukuruza i pšenice i za sopstvene potrebe i za izvoz. Ivan Jovanović nam donosi priču o tome da će verovatno zbog povećanja troškovi transporta i dužeg putovanja izvoz naše jagode biti otežan.

U Požarevcu se intenzivno radi na razvoju nove industrijske i slobodne zone. Investitori će pokrenuti nove proizvodne pogone, jer sva preduzeća otvorena nakon gašenja slavnih jugoslovenskih fabrika, uglavnom se bave prometom robe i usluga. O tome obavestiće nas Aleksandra Marković.

U Novom Sadu je u toku tradicionalni praznik matematike "Prolećni Festival Matematike 2022" u organizaciji Departmana za matematiku i informatiku Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu. O festivalu i aktivnostima koje će se organizovati ovim povodom razgovaramo sa profesorkom Rozalijom Madaras.

Urednik i voditelj: Biljana Šujdović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво