Читај ми!

`Poštari` čekaju Partizan

Košarkaši Partizana od 18 časova u Ankari gostuju ekipi Turk Telekoma, u meču 11. kola Evrokupa. `Crno-beli` žele da dođu do treće vezane pobede u Evrokupu, pošto su prethodno veoma ubedljivo savladali Trento i Hamburg. S druge strane, turska ekipa je doživela veoma neprijatne poraze od Metropolitansa i Hamburga. Trener Partizana Željko Obradović istakao je da je njegova ekipa konačno kompletna, ostalo će se sve govoriti na terenu. Namučili su se košarkaši Partizana po dolasku - vremenske neprilike koje su pogodile Tursku i let kojim su `crno-beli` putovali za Istanbul preusmerile u Izmir, put su učinile znatno dužim i težim, tim pre što su u tom gradu ceo dan proveli na aerodromu i u Ankaru sleteli tek u tri časa po ponoći. Obradović, međutim, kao čovek sporta, to nikako ne prihvata kao opravdanje, niti kao eventualnu odstupnicu, naprotiv - insistiraće da Partizan igra u svom, prepoznatljivom stilu, dakle na pobedu.

Odbojkaši Vojvodine NS seme igraće danas meč četvrtog kola D grupe Lige šampiona. Duel sa odličnom ekipom Zenita igra se u areni novog stadiona u Sankt Peterburgu, sa početkom u 17.30 časova po našem vremenu. Činjenica da su Novosađani u Rusiju stigli nekompletni, sa deset igrača, nije umanjila motiv i elan na treninzima, a crveni-beli su spremni da na terenu pruže maksimum i bore se do poslednjeg poena. Juče i danas pre podne Vojvodina je trenirarala u sali u kojoj će se igrati utakmica. Pre toga, trenirali su Novosađani u sali Akademije odbojke Platonov.

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u polufinale `Australijan Opena`, savladavši kanadskog tenisera Denisa Šapovalova sa 3:2 u setovima (6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3). Nadal se na terenu zadržao četiri sata i 10 minuta, što je sigurno više nego što je planirao, pogotovo uzevši u obzir da je posle samo sat i 40 minuta vodio sa 2:0 u setovima. Nadal se tako plasirao u polufinale Australijan opena, gde će za protivnika imati Italijana Beretinija, koji je u današnjem programu savladao Francuza Monfisa. U preostalim četvrtfinalnim susretima sastaju se Ožer Alijasim i Medvedev, odnosno Siner i Cicipas.

Američka teniserka Medison Kiz prva je učesnica polufinala Australijan opena, pošto je u četvrtfinalu savladala Čehinju Barbaru Krajčikovu sa 2:0,  po setovima 6-3, 6-2. .Njena rivalka biće Australijanka Barti, koja je ubedljivo, u meču četvrtfinala, za samo 64 minuta, savladala Amerikanku Pegulu sa 6-2, 6-0. U preostalim četvrtfinalnim mečevima sastaju se Kolins i Korne, odnosno Švjontek i Kanepi.

Mlada srpska teniserka Lola Radivojević plasirala se u osminu finala juniorskog `Australijan Opena`. Lola je pobedila Jaroslavu Bartaševič sa 2:0 u setovima (6:4, 6:4), što je bilo istinsko iznenađenje, budući da je Ruskinjabila deseta nositeljka ovog turnira. Naredna protivnica Lole Radivojević na putu ka vrhu je kenijska teniserka Angela Okutoji.

Vaterpolo klub Novi Beograd imenovao je Dejana Jovovića za novog trenera. On je na tom mestu zamenio Vladimira Vujasinovića, koji je juče podneo ostavku, nezadovoljan postignutim rezultatima. Jovović je poslednjih nekoliko meseci bio trener mlađih selekcija Novog Beograda. Ponikao je u Partizanu i trenerskim poslom se bavi više od tri decenije. U trenerskoj karijeri vodio je Partizan, sa kojim je osvojio Len trofej. Pored ostalih klubova, predvodio je i Crvenu zvezdu, Radnički, Galatasaraj i Vuljagmeni.Bio je selektor omladinske reprezentacije koja je dva puta bila prvak Evrope, a bio je i drugi trener seniorske ekipe koja je 2006. godine u Beogradu postala prvak Evrope. A vaterpolisti Crvene zvezde igraju utakmicu 8. kola Lige šampiona, biće domaćini francuskom Marseju. Prvi meč ovih rivala rešen je službenim rezultatom 10-0 za Francuze, pošto naša ekipa nije mogla na put usled kovid virusa.

O ovim i drugim sportskim vestima, više u današnjem `Sportskom žurnalu` Radio Beograda 1. Slušajte danas ono o čemu ćete sutra moći da čitate u novinama. U eralizaciji emisije učestvuju i Miloš Milojković, Vesna Gemović i Slobodan Maletić.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво