Читај ми!

Tročlano sudsko veće odlučuje o Đokovićevom ostanku u Australiji

Novak Đoković je ponovo u hotelu za imigrante, gde čeka konačnu odluku o tome da li će dobiti dozvolu da brani titulu na Australijan openu. Prethodno je saslušan pred australijskim imigracionim vlastima i Federalnom sudu. Đokovićev advokatski tim uspeo je da se izbori za tročlano veće na večerašnjem suđenju. Ročište je u 23 i 30 po srednjoevropskom vremenu.

Građani Srbije izašnjavaće se sutra na referendumu o promeni Ustava Srbije u oblasti pravosuđa, a pitanje koje će im biti postavljeno je "Da li ste za potvrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije". Republička izborna komisija objavila je da je ukupan broj glasača u Srbiji 6.510.323. Biračka mesta biće otvorena od sedam do 20 časova. Premijerka Ana Brnabić, prilikom današnje posete Obrenovcu, još jednom je podvukla značaj sutrašnjeg glasanja.

Kosovska policija privela je sinoć na administrativnom prelazu Merdare, koordinatora Republičke izborne komisije Marka Jankovića i trojicu vozača kamiona sa izbornim materijalom RIK-a za referendum o ustvanim promenama u Srbiji, iako je bio najavljen OEBS-u. Oni su oslobođeni, a konfiskovani materijal je na carini privremenih prištinskih institucija. Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković kaže da će država nastaviti sa diplomatskim naporima kako bi obezbedila Srbima normalno glasanje.

U ponoć je počelo prijavljivanje mladih od 16 do 29 godina kojima će u februaru biti uplaćeno po 100 evra u dinarskoj protivrednosti. Mladi se za novčanu pomoć mogu prijaviti na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs, do 30. januara. Pomoć će biti isplaćena 1, 2, i 3. februara, najvio je ministar Mali.

Rukometaši Srbije protiv selekcije Hrvatske igraju drugu utakmicu u grupi C na Evropskom prvenstvu. Meč počinje u 20.30. a prenos možete pratiti na našem radiju.

Urednici emisije: Nataša Raketić i Slobodan Petrović

Urednici vesti: Irena Jelovac i Vladimir Mihajlović

Producent: Svetlana Stevanović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво