Читај ми!

Predsednik Srbije sa meštanima sela jadarskog kraja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odlazi u Gornje Nedeljice kod Loznice, gde će razgovarati sa meštanima 12 sela jadarskog kraja. Vučić je najavio da odlazi u Gornje Nedeljice da razgovara sa građanima kod kojih postoji najveća zabrinutost zbog istraživanja koje radi kompanija Rio Tinto i pozvao isključivo građane tih sela, a ne svoje pristalice iz Loznice, Krupnja ili bilo kog dela Srbije, da dođu na skup.

Više ekoloških udruženja najavilo je da će danas širom Srbije organizovati blokade saobraćajnica. MUP je saopštio da blokada saobraćaja i održavanje neprijavljenih skupova predstavljaju kršenje zakona, i da odgovornost za sve što može da se desi, snose isključivo organizatori. Najavljeno je da će, u skladu sa Zakonom o policiji, službenici MUP-a snimati i fotografisati učesnike današnjih okupljanja. Mobilni timovi Zaštitnika građana pratiće postupanje policije tokom skupova u nekoliko gradova radi potpunog poštovanja svih garantovanih prava građana.

U Srbiji je stabilna epidemijska situacija. Smanjuje se broj novih slučajeva virusa korona i pacijenata na bolničkom lečenju. Pojedine zdravstvene ustanove izlaze iz kovid sistema. I naredne sedmice nastava u svim školama biće u učionicama. Epidemiolozi upozoravaju da opuštanje i nepoštovanje mera može lako ugroziti trenutno stanje.

U Hrvatskoj se sumnja da se pojavio prvi slučaj omikron soja kovida 19. Ministar zdravlja Vili Beroš izjavio je da je reč o pacijentu sa zagrebačkog područja. U toku je provera u službenoj laboratoriji, potvrdio je Beroš.

Omikron soj kovida 19 potvrđen je u 38 zemalja. U Beču je registrovan prvi slučaj. Uzorci još 8 osoba za koje se sumnja da su inficirane novim sojem su na ispitivanju. Zbog najavljenih brojnih protesta protivnika mera i obavezne vakcinacije centar Beča je potpuno blokiran.


Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Nenad Selaković i Tina Amić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво