Читај ми!

Navike građana i klimatske promene

Centar za promociju nauke (CPN) sprovodi istraživanje navika građana koje doprinose povećanju ugljeničnog otiska i ubrzanju klimatskih promena. Projekat nosi naziv "EkOtisak", a cilj je da se građani motivišu da se uključe u teme koje se tiču održivog načina života i očuvanja životne sredine. Više o projektu reći će nam sagovornik iz CPN-a Petar Laušević.

U emisiji ćemo govoriti i o konkursu za unapređenje digitalne pismenosti učenika osnovnih i srednjih škola „Digitalna ekspedicija Izazov". Sprovodi se u okviru karavana "Digitalna ekspedicija" koji je ove godine obišao 16 gradova u Srbiji, a nastaviće sa aktivnostima i naredne godine. Naš sagovornik je Darko Soković, direktor programa „Nova pismenost".

Najavićemo i okrugli sto „Pripreme za primenu e-fakture" na kojem će biti reči o pripremama za primenu ove mere od 1. januara 2022. godine. Naš sagovornik je Nikola Marković iz Društva za informatiku Srbije.

Najavićemo i otvaranje izložbe kostima iz televizijske serije „Nečista krv" koja će se emitovati na RTS-u počev od 4. decembra. O radu na kostimima govoriće nam kostimografkinja Marina Vukasović Medenica.

Kao i svakog dana, pratimo epidemijsku situaciju i prenosimo najnovije vesti iz zemlje, regiona i sveta.

Probudite se uz Radio Beograd 1.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво