Krizni štab u sredu o zimskom raspustu i "omikronu"

Počela je izgradnja obilaznice oko Gornjeg Milanovca, koja je deo pristupne saobraćajnice od petlje Takovo na autoputu "Miloš Veliki" do Gornjeg Milanovca. Predsednik Aleksandar Vučić smatra da je ta obilaznica, duga 10 kilometara, od ključnog značaja za Gornji Milanovac. Obišao je i radove na auto-puta "Miloš Veliki" od Preljine ka Požegi, jednoj od najkraćih, ali i najtežih deonica koje su u izgradnji.

Sednica Kriznog štaba za borbu protiv epidemije korona virusa biće održana u sredu u 15 časova, potvrđeno je Tanjugu u vladi. Takođe, na stolu bi trebalo da se nađe i odluka o zimskom školskom raspustu. Struka se zalaže da raspust počne ranije, a epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon rekao je pre par dana da bi raspust trebalo da krene ranije zbog dolaska naših ljudi iz inostranstva pred Božić. Pojedini mediji preneli su da je Medicinski deo štaba zatražio sednicu što pre, a zbog pojave novog omikron soja korona virusa, koji je registrovan i u Evropi.

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su Predlog da se obala Save na Novom Beogradu, od mosta Gazela do Brankovog mosta, nazove Obalom jasenovačkih žrtava. U obrazloženju se navodi da je cilj da se sačuva sećanje na žrtve koncentracionog logora Jasenovac koji je najstrašniji simbol stradanja srpskog, jevrejskog i romskog naroda tokom Drugog svetskog rata. Na današnjoj sednici ulice u Beogradu su dobili i carevi Justinijan i Iraklije, knez Pavle Karađorđević i princeza Olivera, ćerka Lazara i Milice Hrebeljanović.

Širom sveta počela je proslava Hanuke, jevrejskog praznika svetlosti - i trajaće narednih osam dana. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je praznik - rabinu Isaku Asielu i svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Srbiji.  "Neka sećanje na borbu za slobodu i čuvanje identiteta i tradicije bude trajno i nepresušno nadahnuće, da čuvajući svoje duhovno blago doprinosimo napretku ljudske zajednice", poručio je Vučić.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednici vesti Relja Trajković i Marica Serdar.

Producent Svetlana Stevanović.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво