Читај ми!

Ljupče Žugić, košarkaš

Gost 479. emisije je košarkaš Ljupče Žugić. Najveći deo karijere proveo je u Crvenoj zvezdi sa kojom je osim u domaćem šampionatu i Kupu 1974. trijumfovao i u Kupu pobednika kupova. Jednu sezonu igrao je u valjevskom Metalcu, a po dve u Jagodini, kragujevačkom Radničkom i OKK Beogradu.

U emisiji će između ostalog govoriti: zašto je počeo da trenira košarku, iako se već nekoliko meseci bavio karateom? O čika Brki - domaru Zvezdinih košarkaških terena na Kalemegdanu. O utakmici omladinaca Crvene zvezde i seniorske reprezentacije Severne Koreje pred Svetsko prvenstvo u Ljubljani 1970-te. O svojim trenerima Zdravku Kubatu, Aleksandru Nikoliću i Nemanji Đuriću. Kako su se stariji igrači Crvene zvezde odnosili prema njemu kada je kao gimnazijalac ušao u prvi tim? O "vrućim terenima" u Čačku, Skoplju i neprijatnostima u Zadru početkom 70-ih. U kojim gradovima su gledaoci najbolje poznavali košarku? Zašto generacija Crvene zvezde u kojoj je igrao, verovatno najkvalitetnija u istoriji kluba, nije rezultatski ostvarila više? O duelu sa čuvenim sovjetskim centrom Arvidasim Sabonisom. O jedinim trojkama koje je u karijeri postigao. O borbenosti i popularnosti. O poznanstvu sa Džordžom Bušom starijim - kasnijim predsednikom SAD. O zanimljivostima tokom boravka u Pekingu 1975-te.

Autor Miroslav Nešić.

Radio Beograd od 16 do 17 časova.

 

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво