Читај ми!

Soj omikron se širi po Evropi

Epidemijska situacija u Srbiji je stabilnija. I iduće sedmice nastava u svim školama biće u učionicama. Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je da novi soj virusa korona, OMIKRON, otkriven u Južnoj Africi ne sme da se ignoriše. Važno je ispitati da li vakcine koje imamo deluju na novu varijantu virusa, naveo je doktor Kon.

OMIKRON je počeo da se širi po Evropi. Nakon što je prvi slučaj prijavila Belgija, kod žene koja se vratila iz Egipta, sumnja se da se novi soj pojavio i u Češkoj, Nemačkoj i Holandiji. Sve više zemalja obustavlja letove iz južnoafričkih zemalja. Proizvođači vakcina kažu da će, ako se ispostavi da je OMIKRON soj otporan na vakcine, nove biti spremne za 100 dana.

Više od hiljadu parlamentaraca iz celog sveta stiglo je u Madrid, gde će narednih dana razgovarati o rešavanju ključnih problema u svetu, kao što su pandemija kovida 19, borba protiv klimatskih promena, širenje dezinformacija i jačanje demokratije. Na 143. zasedanju Interparlamentarne unije okupljenima će se obratiti i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

U lančanom sudaru na auto-putu Miloš Veliki povređeno je pet ljudi. Kako RTS saznaje, sudarilo se devet vozila kod mesta Vrnčani, u smeru ka Takovu. Saobraćaj na tom delu autoputa je usporen i odvija se preticajnom trakom. Povređeni su zbrinuti u bolnicama u Gornjem Milanovcu i Čačku.

Dejvis kup reprezentacija Srbije igraće protiv Nemačke u drugom meču Završnog turnira u Inzbruku. Duel počinje u 16 časova. Igraju se dva singla i dubl meč. Srbija je juče savladala Austriju sa 3:0. Ukoliko pobede i Nemce, naši teniseri plasiraće se u četvrtfinale Dejvis kupa.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednici vesti: Tina Amić i Nenad Selaković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво