Читај ми!

Drumska strela-prva srpska električna formula

Tim studenata Mašinskog fakulteta u Beogradu, sredinom decembra predstaviće Drumsku strelu, prvu srpsku električnu formulu, koju su kao projekat zaokružili u saradnji sa timovima studenata sa još 12 naših fakulteta. Koji su materijali korišćeni za izradu formule, da li će biti dovoljno brza kao bolidi Formule jedan, neke su od tema razgovora Biljane Šujdović sa studentom mašinskog fakulteta i jednim od autoraDrumske strele, Bogdanom Čarapićem.

Iako je tri četvrtine građana upoznato sa mogućnostima e-uprave, svega14% administrativne poslove završava putem interneta, pokazalo jeistraživanje NALED-a. Primetno veće interesovanje iskazuje poslovnisektor - čak 45% privrednika navodi da svoje obaveze radije obavljaonlajn. Građani su najzadovoljniji kvalitetom elektronskih usluga u vezisa COVID-19, elektronskim plaćanjem taksa i naknada za usluge MUP-a i e-Dnevnikom. Sa druge strane, privreda najbolje ocenjuje Centralni registar obaveznog socijalnog osiguranja, ePoreze, Jedinstveno elektronsko sanduče i servise APR-a. Kako poboljšati korišćenje e-uprave, saznaćemo od sagovornika iz NALED-a.

„Potreban prodavac" je oglas koji može da se vidi na mnogim radnjama. I trgovinskim lancima kažu da im sve više nedostaju radnici, što utiče a to da povremeno nema nekih artikala, jer jednostavno nema ko da ih izloži. I oni koji su u smeni rade gotovo sve poslove. O tome ovoga
jutra govori Radoslav Topalović, predsendik sindikata trgovine.

Oni malo stariji sa nostalgijom se, uglavnom, sećaju današnjeg dana. Nekada se 29.novembar slavio kao Dan republike, bio je to neradni dan. Ako bi praznik zgodno „pao", moglo se spojiti više neradnih dana  što je ilo dobro za putovanje. Pre 78 godina u Jajcu, na Drugom zasedanju
Avnoja, u sred Drugog Svetskog rata, postavljeni su temelji budućeg federalnog uređenja zemlje. U Jajcu i dalje postoji Muzej Avnoja.

Na snagu je stupio Pravilnik o bezbednosti dečijih igrališta donet pre više
od dve godine. Pitanje jutra je kakva su dečija igrališta u vašem radu?

Urednik i voditelj Nikolina Miljković.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво