Читај ми!

Prioriteti javnih finansija Srbije

Fiskalna strategija za 2022 sa projekcijama do 2024. godine zadržava načelno dobre ciljeve fiskalne politike- postepeno smanjenje deficita I duga države, ocenio je Fiskalni savet. Fiskalni deficit trebalo bi da se smanji u idućoj godini na tri odsto BDP a zatim da nastavi dodatno da se smanjuje do jedan odsto BDP u 2024. godini. Cilj za javni dug ostao je da se njegovo učešće umanji sa 58,2 odsto BDP na 53,8 odsto BDP naveo je Fiskalni savet.

Šta su preduslovi za postepeno umanjenje fiskalnog deficita i zaduženja države u narednim godinama na ekonomski zdrav način? Koje su glavne preporuke za povećanje rasta BDP,  reformu sistema zarada u javnom sektoru, prioriteta javnih investicija i reformu javnih preduzeća? Kako se izboriti sa rizicima inflacije, poskupljenja energenata, daljem toku pandemije? Šta je potrebno za visok privredni rast?

Gost emisije je profesor Pavle Petrović, predsednik Fiskalnog saveta.

Urednik: Olivera Simić Milošević.

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво