Читај ми!

Evropska podrška daljoj integraciji romske populacije u Srbiji

Potpisan je Protokol o saradnji između Saveta Evrope, Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, i predstavnika lokalnih samouprava koje će aktivno učestvovati u sprovođenju druge faze ROMACTED programa.

U odnosu zajednice prema Romima fokus društva ne treba da bude na humanitarnom aspektu, već na potrebi investirana u ljudski kapital, rečeno je na Beogradskom bezbednosnom forumu, na panelu koji je bio posvećen ulozi Roma u Evropskoj uniji.

U izveštaju češke policije navodi se da smrt Stanislava Tomaša, iz češkog grada Teplice, nije nastupila kao posledica policijske intervencije. Tomaš je uhapšen 19. juna ove godine i ubrzo nakon toga preminuo.

Urednica emisije je Una Beriša.

svetroma@rts.rs

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво