Читај ми!

Od večeras kovid propusnice u ugostiteljskim objektima

Postignut je načelni dogovor o tekstu Sporazuma o unapređenju izbornih uslova, izjavio je predsednik Skupštine Ivica Dačić posle još jednog sastanka međustranačkog dijaloga bez stranaca, a kojem je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Načelni dogovor Sporazuma mogao bi biti potpisan naredne nedelje, izjavio je Dačić i dodao da se danas nije odlučivalo o datumu izbora, već je ponovljeno da sredinom februara budu raspisani parlamentarni i gradski izbori.

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je da demantuje predsednika Skupštine i da taj pokret neće potpisati završni dokument o poboljšanju izbornih uslova dok ne vide njegovu završnu verziju. Podsetio je da su Dveri tražile da sedam vodećih medija dostavi medija planove u kojima bi se povećalo učešće opozicije u medijima, kao i formiranje nadzrnog tela za praćenje izbora.

Predsednik Aleksandar Vučić sastaće se u Beogradu sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom. Dodik je izjavio da će upoznati predsednika Srbije sa političkim razvojem situacije u Be Ha i sa tim da Republika Srpska ne veruje u slatkorečive, lažne dobre namere nekih zapadnih faktora i Bošnjaka. Kaže da razume šta Srbija može da učini, a šta ne, te da od Vučića ne traži podršku u celosti, ali očekuje razumevanje koje mora da postoji.

Počinje primena kovid-propusnica. Od 22 časa u ugostiteljske objekte moći će da se uđe samo uz sertifikat, pi-si-ar ili antigentski test. Oko 2.400 inspektora svih 46 inspekcija u Srbiji biće na terenu izjavila je predsednica Koordinacione Komisije za inspekcijski nadzor, ministarka Marija Obradović. Večeras i sutra uveče njihova uloga biće savetodavna, a od ponedeljka će pisati prekršajne naloge. Ministarka Obradović poručuje da Srbija ovim ne postaje policijska država, već da je cilj da ljudima koji su vakcinisani bude olakšan svakodnevni život, a da se nevakcinisanima ukaže na značaj imunizacije.

Japanske kopnene trupe održavaju svoje prve vojne manevre posle više od 30 godina, uprkos regionalnim tenzijama koje su u porastu, i pripremaju svoje trupe za potencijalne sukobe, prenosi SNN. Ranije ove nedelje, Severna Koreja je saopštila da je uspešno testirala novu balističku raketu sa podmornice. Na jugu istočne Azije, Kina pojačava pritisak na Tajvan čestim slanjem ratnih aviona u zonu dejstva tajvanske pe-ve-o, a u međuvremenu su ruski i kineski ratni brodovi završili prvu zajedniccku patrolu u zapadnom delu Tihog okeana.

Slobodan Kovač više nije selektor odbojkaša Srbije, saopštio je Odbojkaški savez posle redovne sednice Predsedništva. Kovač je 2019-te osvojio zlatnu medalju na šampionatu Evrope. Usledio je neuspeh u kvalifikacijama za Olimpijske igre, u januaru prošle godine, na turniru u Berlinu, a ove godine nije osvojena medalja ni u Ligi nacija, ni na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednici vesti: Tina Amić i Relja Trajković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво