Читај ми!

Uvode se kovid propusnice

Zbog teške epidemijske situacije i lošeg procesa imunizacije Krizni štab je odlučio da od subote, 23. oktobra od 22 časa uvede kovid propusnice za sve ugostiteljske objekte: restorane, kafiće, barove. One neće biti potrebne za apoteke i prodavnice. Vlada će na sutrašnjoj sednici doneti i posebnu uredbu o uvođenju kovid redara koji će moći da uz kovid propusnice traže i lični dokument sa fotografijom. Premijerka Ana Brnabić je rekla da očekuje od svih vrsta inspekcija u Srbiji da kontrolišu sprovođenje mera kako je dogovoreno na sastanku prošlog petka naročito u tržnim centrima i prevozu.

Očekuje se da se uz kovid propusnice smanji procenat zaražavanja i motivišu ljudi na imunizaciju.

Od početka epidemije u Srbiji je virusom korona zaraženo milion 62 hiljade 960 osoba, a zvanično je prijavljeno 9 hiljada 214 smrtnih slučajeva.

Velika tragedija u Kruševcu. Šesnaestogodišnji učenik Hemijsko-tehnološke škole preminuo je od koronavirusa u kućnoj izolaciji. U porodici je bio pozitivan na kovid i dečakov otac, javljaju naši reporteri. Inače u Kruševcu od početka školske godine kovid je potvrđen kod 479 učenika. Od polovine septembra kada je kruševačka Opšta bolnica ušla u kovid sistem na bolničkom lečenju bilo je 12-oro dece. Oni sa težom kliničkom šalju se u tercijalnu ustanovu, niški Univerzitetski klinički centar.

Beograd slavi Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu. Na današnji dan, pre 77 godina, završena je Beogradska operacija koja je okončala okupaciju glavnog grada dugu 1.287 dana i neprijatelje proterala do linije odakle nije mogao da napada artiljerijom. Po oslobođenju, Beograd je postao vojni, politički i administrativni centar nove Jugoslavije.

Povodom 20. oktobra, Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, položeni su venci na Spomenik oslobodiocima Beograda. Održan je i memorijalni defile od hotela "Moskva" na Terazijama do palate Albanija u kome su učestvovati predstavnici Grada, ratni veterani, predstavnici SUBNOR-a i građani.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednici vesti Vladimir Mihajlović i Marica Serdar.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво