Читај ми!

Da li aspirin svakome čuva srce?

Odrasle osobe koje nemaju srčane probleme ne bi trebalo da uzimaju dnevnu, nisku dozu aspirina kako bi sprečile srčani ili moždani udar - glasi nova, preliminarna preporuka uticajne grupe koja izdaje zdravstvene smernice u SAD. O ovim novim preporukama u našem jutarnjem programu razgovaramo sa prof. dr Arsenom Ristićem, načelnikom Odeljenja za srčanu insuficijenciju i pomoćnikom direktora Klinike za kardiologiju KCS.

Srce se najbolje čuva prisustvovanjem lepim događajima, a jedan od njih su svakako koncerti za bebe koje organizuje Beogradska filharmonija. Jelena Milašinović će nam reći kada se koncerti organizuju i koje kompozicije će biti izvođene.

 

Na Svetski dan bioetike, sa vama razgovaramo u Pianju jutra koje su vaše dileme kada je u pitanju razvoj medicine i mogućnosti koje pruža. Da li je etično birati pol bebe, birati njene osobine ili eksperimentisati na ljudima i životinjama.

 

Govorimo i o dva događaja iz oblasti kulture. Jedan je BOSI fest, festival osoba sa invaliditetom, a drugi je Etno samit Tradicija nova.

 

Sa vama je Aleksandra Mladenović.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво