Bakina cvekla

Svaka baka ima barem jedno unuče koje uporno odbija da jede povrće. Tako i mali Miša stalno uz negodovanje dočekuje bakinu salatu sa mladom cveklom. Naravno da mu je draže kad čuje zvuk zvonceta dedinog bicikla koji mu poput kakvog sladoleddžije svake subote donosi upakovanu poslasticu, nego kad čuje baku kako ga poziva na ručak, a zna da ga u tanjiru čeka samo ono njeno povrće.

I on, kao i svaki dečak želi da poraste i da bude veliki i jak, ali ko kaže da dečaci ne rastu od sladoleda? Od salate mu je mrskija samo bakina navika da ga poput lutke postavi ispred njenog ogledalceta i tu mu češlja kosu kao nekoj devojčici.

Posle toga ga uzme za ruku i odvede pravo na pijacu. Pošto baka zna da njen unuk voli da se ponaša kao veliki i odrastao dečak, ove subote poslala ga je samog na pijacu. Iako je znao da kod kuće očekuju da se pojavi sa kesom cvekle, Miša se ipak odlučio za nekoliko šećerlema. Zadovoljan kupovinom, krenuo je nazad misleći da su prihvatljivi svi budući gubitci spram onih slatkiša koje je nosio u džepovima...

Autor teksta - Tatjana Kiždobranski

Glumica - Jadranka Selec

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво