Читај ми!

Brnabić: Ne bih potpisala nezavisnost Kosova

Srbija se zalaže za rešenje zamrznutog konflikta na Kosovu i Metohiji, a interes naše zemlje su mir i stabilnost, kao i pridruživanje Evropskoj uniji, izjavila je premijerka Ana Brnabić. Kako je objasnila, u ovoj fazi, Brisel i Vašington nisu rekli da nema članstva u Evropskoj uniji bez priznavanja Kosova, već da je za pristup potrebno dugoročno rešenje za kosovsko pitanje. Brnabićeva je za Večernje novosti rekla kako veruje da je moguć istorijski dogovor Srba i Albanaca, za šta su potrebni hrabri lideri sa vizijom poput srpskog predsednika, ali i istakla da ona kao premijerka ne bi potpisala nezavisnost Kosova.

Na Kosovu i Metohiji od ponoći je na snazi predizborna tišina. Sutra se održavaju lokalni izbori na kojima se biraju predsednici opština i odbornici skupština u 38 opština. Srbi će svoje predstavnike birati u skoro 20 opština, a u deset mogu da računaju na mogućnost upravljanja njima. U tih deset opština ukupno je 26 kandidata za predsednike opština - 18 srpskih i 8 predstavnika albanskih stranaka.

Srbija je obezbedila lek Sotrovimab koji će u jednoj dozi ambulantno biti primenjivan kod kovid-pacijenata u prvih 10 dana ukoliko imaju visoke faktore rizika, izjavila je direktorka Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja Sanja Radojević Škodrić. Istakla je, ipak, da nijedan lek ne može da zameni vakcinu, jer ona sprečava zaražavanje. Dodala je da, ukoliko ne postignemo kolektivni imunitet, neće pomoći ni lekovi koje imamo.

Specijalni sud odredio je pritvor do 30 dana bivšoj državnoj sekretarki u MUP-u Dijani Hrkalović, osumnjičenoj za krivično delo trgovina uticajem. Pritvor joj je odredio sudija za prethodni postupak, na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal zbog okolnosti koje ukazuju da će uticati na svedoke. Hrkalovićeva se sumnjiči da je uklanjala dokaze posle ubistva Vlastimira Miloševića u Beogradu, u javnosti poznato kao „ubistvo na šinama".

Dijana Hrkalović je sinoć, nakon što joj je određen pritvor, sprovedena u Okružni zatvor u Beogradu, gde će u skladu sa epidemiološkim procedurama narednih 14 dana biti u izolaciji u posebnoj ćeliji.


Urednik i voditelj:Slobodan Petrović

Urednici vesti:Relja Trajković i Marica Serdar

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво