Deca treba da znaju kako da se zaštite od trgovine ljudima

Svakog 18. oktobra od 2005. godine obeležava se Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima sa ciljem da se javnost što bolje upozna sa ovim vidom kriminala koji organizatorima donosi ogromne prihode. Ovim povodom, Udruženje građana "Atina" i Centar za prava deteta su pre nekoliko dana pokrenuli digitalnu platformu namenjenu srednjoškolcima. O tome kako je platforma nastala i koje sve informacije nudi, kolega Miša Stojiljković razgovarao je s Jelenom Petrović, programskom menadžerkom u Centru za prava deteta.

Iznenadni srčani zastoj je stanje koje se može desiti svakome. Poslednjih godina često se iznenadimo kada čujemo da se u takvoj situaciji mogu naći i vrhunski sportisti, za koje se misli da su potpuno zdravi jer se često podvrgavaju raznim lekarskim pregledima. U svetu pa i kod nas se pokreću razne kampanje sa ciljem da svaki građanin nauči kako da spase život osobi koja je doživela iznenadni srčani zastoj. Ovoj inicijativi pridružio se i Crveni krst Srbije koji je ovog vikenda pokrenuo kampanju „Život u tvojim rukama", u kojoj će učestvovati naši vrhunski sportisti i javne ličnosti. Cilj je da se građani edukuju, kao i sportski radnici da reaguju odmah jer su prvi minuti dragoceni i spasavaju život.

Ovog jutra pričaćemo i o subvencijama koje daje država za prelazak na novu fiskalizaciju. Naš sagovornik tim povodom biće Saša Dulić, pomoćnik direktora Poreske uprave za informativne i komunikacione tehnologije.

U Nišu, Novom Sadu i Beogradu počinje 17-ti festival filmova za decu. Sa osnivačem i direktorom Kids festa, Igorom Stankovićem, razgovara Vladimir Džudović.

Urednik i voditelj Biljana Šujdović.  

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво