Читај ми!

Tri medalje za Emiliju

Karatisti Crvene zvezde Emilija Antanasijević i Aljoša Petrović okitili su se medaljama na upravo završenom Evropskom prvenstvu u Katovicama u Poljskoj. Oni su ujedno bili jedini predstavnici Srbije na šampionatu u tradicionalnom karateu u svim stilovima. Emilija je u izuzetno jakoj juniorskoj konkurenciji osvojila prvo mesto i zlatnu medalju u katama. Naša karatistkinja je i u borbama bila sjajna i osvojila je drugo mesto i srebrno odličje. I Aljoša bi, veruju svi, osvojio još koje odličje, da nije bio povređen. Sa Emilijom, osvajačem čak tri medalje na šampionatu Starog kontinenta, kome je posvetila čak 14 godina svog mladog života, razgovaramo u današnjem Sportskom žurnalu.

Bugarski teniser Grigor Dimitrov i Britanac Kameron Nori pobedili su u četvrtfinalnim mečevima i plasirali se u polufinale mastresa u Indijan Veslu. U preostala dva četvrtfinala za polufinale će se nadmetati Amerikanac Tejlor Fric i Nemac Alesandar Zverev i Gruzijac Nikoloz Basilašvili i Grk Stefanos Cicipas. Ana Ivanović, nezaboravna srpska teniserka nalazi se među šestoro kandidata za prijem u tenisku Kuću slavnih u Njuportu. Pored nje, imenovani su još i Flavija Peneta, Karlos Moja, Kara Blek, Huan Karlos Ferero i Lisa Rejmond . Brazil je u derbiju savladao Urugvaj 4:1, dok je Argentina nadigrala Peru 1:0. Iz domaćeg fudbala- u toku je utakmica Novog Pazara i subotičkog Spartaka, dok se od 17 časova sastaju Voždovac i kruševački Napredak. Partizan u nedelju dočekuje ekipu Radnika iz Surdulice, dok Crvena zvezda sutra gostuje ekipi Kolubare iz Lazarevca.

Košarkaši Partizana večeras od 19 sati igraju protiv Cibone u Zagrebu, u 4. kolu ABA lige. Obe ekipe regionalni klasik dočekuju sa po tri pobede u dosadašnjem delu takmičenja. Posle pobede nad Žalgirisom, košarkaši Crvene zvezde od 19 sati igraju protiv CSKA u Moskvi u četvrtom kolu Evrolige. Trener Dejan Radonjić uveren je da će njegovi izabranici naći način da odgovore kvalitetnom rivalu.

Košarkaš Dejan Davidovac smatra da je CSKA i ove sezone jedan od favorita za titulu prvaka Evrope i da će njegov tim imati težak zadatak u Moskvi. "CSKA je u ovom trenutku možda i najbolja ekipa u Evropi. Teška utakmica, ali daćemo sve od sebe da pokušamo da ih pobedimo. Idemo u Moskvu raspoloženi i očekujem dobru utakmicu", rekao je Davidovac.   

Danas se igraju prve utakmice novog kola prvenstva Srbije u odbojci, kod muškaraca- u Kraljevu od 19 časova igraju Ribnica i Niš,kod dama od 18 časova i 30 minuta sastaju se dve neporažene ekipe posle dva kola, Crvena zvezda dočekuje TENT. Čućemo očekivanja trenera crveno-belih Aleksandra Vladisavljeva, ali i razgovarati sa Aleksandrom Gligorić, iskusnom igračicom Uba, ekipe koja je ubedljivo trijumfovala u dvomeču sa Jedinstvom iz Brčkog, u utakmicama kvalifikacija za Ligu šampiona. Na putu za grupno takmičenje stoji im još Olimpijakos, koji je bio bolji od rivalki iz Belorusije. Sa Grkinjama Ubljanke igraju za dve sedmice, a već sutra dočekuju odličnu, mladu i poletnu postavu jedinstva iz Stare Pazove.

Kros serija RTS-a nastavlja se ovog vikenda u Zaječaru, odakle nam se javlja Stevan Kovačević. I druge vesti i aktuelnosti iz domažeg i međunarodnog sporta možete čuti u ovom `Sportskom žurnalu` Radio Beograda 1. Slušajte danas na našem programu ono o čemu ćete sutra čitati u novinama. U realizaciji emisije učestvuju Miša Milanov, Vesna Gemović i Slobodan Igrutinović.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво