Читај ми!

Druga godina bez sajma knjiga

Da nema pandemije, danas bi počeo Beogradski sajam knjiga. On je, međutim, otkazan, drugu godinu za redom zbog epidemijske situacije, ali to ne znači da o knjigama ne treba govoriti. Koliko čitamo i da li su izdavači imali posla u ove, skoro dve godine pandemije, proveravala je Nikolina Miljković.

Kao i svakog dana, pratimo epidemijsku situaciju u Srbiji, a ovog jutra zanima nas i kako građani reaguju na izjavu ministra zdravlja da svi lekari koji su protiv vakcine treba da idu pred sud časti i izgube licencu. To će biti tema naše redovne rubrike "Pitanje jutra".

Podsetićemo sve slušaoca i na to da od 15. oktobra počinje i vakcinacija protiv sezonskog gripa.

Najavićemo potpisivanje Sporazuma o saradnji Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu s pet najvećih univerziteta, kao i s brojnim ustanovama državne uprave. To je uvod u Sajam stručnih praksi koji će biti održan početkom novembra i tokom kojeg će studenti moći da se upoznaju s mogućnostima sticanja praktičnih veština u državnim i drugim organima.

Govorićemo i o položaju slepih i slabovidih povodom Dana belog štapa. Ugostićemo Nikolu Đorđevića, predsednika Gradske organizacija slepih Beograd.

U jutarnjem programu već smo govorili o inicijativi Ministarstva prosvete da zbog učestalog vršnjačkog nasilja održi sastanke s roditeljima i nadležnim institucijama u svim školama u Srbiji. Čućemo kako je protekao prvi sastanak u osnovnoj školi "Olga Milošević" u Smederevskoj Palanci.

Najavljujemo i manifestaciju "Art + Science" u Muzeju nauke i tehnike, gde će gostovati umetnica iz Francuske Žistin Emar s veoma zanimljivom izložbom o veštačkoj inteligenciji.

Kao i svakog petka kvizu darujemo digitalni merač krvnog pritiska i pulsa nekome ko u Prizma kvizu pokaže najbolje znanje.

Probudite se uz Radio Beograd 1!

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво