Читај ми!

Brnabić: Pojačana kampanja za vakcinaciju

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da ovo nije najteža epidemijska situacija, bez obzira na to što je krajem septembra zabeležen najveći broj novozaraženih do sada. Istakla je da je sada manje hospitalizovanih i pacijenata na respiratoru nego ranije. Epidemija će prestati ili kada se svi zarazimo ili kada se svi vakcinišemo, navela je Brnabićeva i dodala da je plan da se više priča o vakcinaciji kako bi se povećao procenat imunizovanih. Najavila je da će biti pojačana kampanja, tako što će ponovo biti emitovani tv spotovi, kao i da će se pronalaziti pozitivni primeri i govoriti o njima.

Svetska zdravstvena organizacija definisala je produženi kovid kao stanje sa najmanje jednim simptomom koji obično počinje da se javlja tri meseca od početka potvrđene ili verovatne infekcije korona virusom, a traje najmanje dva meseca. Ističu takođe da se u svetu mora obezbediti ravnomernija raspodela vakcina.

Novinari Marija Reša sa Filipina i Dmitrij Muratov iz Rusije dobitnici su Nobelove nagrade za mir za 2021. godinu, za napore da obezbede slobodu izražavanja, kao preduslova demokratije i trajnog mira, saopšteno je iz Nobelovog komiteta. Prestižna nagrada sastoji se od zlatne medalje i novčana premija od 10 miliona švedskih kruna, što je nešto više od 1,14 miliona dolara.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednici vesti Relja Trajković i Marica Serdar.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво