Đerlek: Žustrija kampanja za vakcinaciju

Trenutna epidemijska situacija u Srbiji, prema oceni zdravstvenih stučnjaka, možda je najteža od početka pandemije. Samo u poslednja tri dana zaraženo je više od 20 hiljada ljudi, a korona je odnela 151 život. U Beogradu je danas otvoren novi punkt za vakcinaciju u Tržnom centru „Galerija". Od ponedeljka, biće otvoren i punkt u tržnom centru Ušće.

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da se trenutno ne razmišlja o uvođenju novih zdravstvenih ustanova u kovid sistem i najavio žustriju i agilniju kampanju vakcinacije u medijima. Đerlek je za RTS rekao da je u bolnicama i dalje 90 odsto nevakcinisanih i istakao da u kovid bolnici u Batajnici 95,6 odsto pacijenata nije vakcinisano. Ukazao je da je 54 odsto građana primilo vakcinu i da ta brojka polako raste.

U Srbiji ima 60 toplana, sve su krenule sa probnim radom, s tim što su neke probe tople, a neke hladne. Direktor Udruženja toplana Srbije Dejan Stojanović izjavio je za RTS da se od sutrašnjeg dana stvaraju uslovi za isporuku toplotne energije zbog pada temeprature i da za početak grejne sezone ima dovoljno energenata. Za domaćinstva u Srbiji za sada neće biti promena cena gasa, ali je privreda na udaru jer energente nabavlja na tržištu gde iz dana u dan poskupljuju. O ceni i nabavci novih količina gasa iz Rusije od Gasporma, predsednik Aleksandar Vučić danas će razgovarati sa potpredsednikom ruske Vlade Jurijem Borisovim koji boravi u Beogradu.

Radio Beograd u sklopu obeležavanja 97-og rođendana danas otvara novi Studio 13. U novom prostoru smeštena je tonska režija, studio, „gluva soba" i mašinska soba. Ceo prostor je građevinski, arhitektonski i akustički promenjen i prilagođen novom dobu.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Vladimir Mihajlović i Tina Amić


Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво