Читај ми!

Sećanje na ubijene u Drugom svetskom ratu

U Spomen-parku "Jajinci" obeležen je Dan sećanja na stradanje Srba, Roma i Jevreja na tom stratištu u Drugom svetskom ratu, a državnu komemorativnu svečanost predvodila je premijerka Ana Brnabić.

Brnabićeva je poručila da su stradali junaci odbranili nas i sve generacije koje dolaze od zla koje nikada i nigde ne sme pustiti korene i protiv čijih se pojavnih oblika svi zajedno moramo boriti svim raspoloživim sredstvima svuda i uvek.

"Na ovom mestu koje istovremeno simbolizuje masovnost otpora koji su ti veliki ljudi po cenu svojih života pružali okupatoru i ovoga puta ponavljam istu poruku odlučne borbe protiv svakog oblika fašizma koja je jednako važna bila tada kao i danas i kao što će biti zauvek", istakla je premijerka.

Šeik Muhamed Bin Zajed al Nahjan, princ prestolonaslednik Abu Dabija jutros je sa predsednikom Alekasandrom Vučićem posetio srpski paviljon na Svetskoj izložbi u Dubaiju. Šeiku Muhamedu bila je to prva poseta jednom stranom paviljonu na ovogodišnjoj svetskoj izložbi.

Epidemijska situacija u zemlji je ozbiljna jer smo pod najjačim udarom virusa korona od početka epidemije. Zbog povećanja broja obolelih na bolničkom lečenju u kovid režimu je sve više zdravstvenih ustanova, pa trpe svi drugi oboleli kojima su neophodni pregledi. Lekari apeluju da se sa kovidom možemo izboriti samo poštovanjem mera i vakcinacijom.

Direktor policije Vladimir Rebić potvrdio je da je policija u ataru sela Moravac pronašla spaljena tela tročlane porodice Đokić iz Aleksinca, da je u pitanju užasan zločin i da se pretpostavlja da je motiv ubistva koristoljublje.


Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Vladimir Mihajlović i Tina Amić

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво