Читај ми!

Saša Radojević

Saša Radojević,scenarista, reditelj, filmski kritičar i urednik u Redakciji dramskog i domaćeg serijskog programa RTS gost je večerašnjeg izdanja emisije " Iza kulisa".

Nosilac je talasa "garažnog filma" zajedno sa rediteljem Milutinom Petrovićem sa kojim često sarađuje i na čijim filmovima je potpisan kao scenarista. ( "Zemlja istine, ljubavi i slobode", "Jug jugoistok"" i "Petlja"). Pisao je scenarije i za dokumentarne TV serije i kratke filmove.
Bio je asistent režije Teu Angelopulosu na snimanju filma "Odisejev pogled"( 1995) dok se kao reditelj sopstvenih scenarija potpisuje na filmovima "Poljupci" ( 2004), "Narcis i eho" (2011), "Žigosana" ( 2015), "Porodica" ( 2015) i "Aleksandra" (2019).

Krećući se u okvirima eksperimentalnog filma, meta filma i filma-eseja, ukršatajući različite perspektive, žanrove i filmske izraze, Saša Radojević nam u emisiji "Iza kulisa" otkriva kako nastaju njegovi garažni filmovi i na čije se filmske poetike oslanja. Takođe, o filmu i serijama koje danas gledamo , Saša Radojević će govoriti i kao filmski kritičar i kao urednik u Redakciji dramskog i domaćeg serijskog programa RTS.

Urednik i voditelj: Tamara Krstić

Muzički urednik: Nataša Mančić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво