Читај ми!

Mirko Drobnjak, košarkaš

Gost 469. emisije je košarkaš Mirko Drobnjak. Svih 16 sezona bio je član čačanskog Borca. Sa više od 500 utakmica rekorder je kluba, a drugi strelac, odmah iza čuvenog Radmila Mišovića. Bio je na širem spisku državnog tima.

U emisiji će između ostalog govoriti: o začetnicima košarke u Čačku. Kako je nabavio gumenu košarkašku loptu Pensilvanija - prvu takve vrste u Srbiji? O svojim košarkaškim počecima, trenerima Aleksandru Stefanoviću i legendarnom Aleksandru Nikoliću. O nekadašnjim asovima Radivoju Koraću i Radmilu Mišoviću. O vremenu kada su prvenstvene košarkaške utakmice igrane napolju. Zašto je protivničkim ekipama bilo teško da igraju protiv Borca u Čačku? Zbog čega mu je bilo najteže da čuva Blaža Kotarca? Kako su navijači Borca proslavili jednu od pobeda nad Partizanom u Beogradu? Šta Čačak čini "gradom košarke"? O popularnosti. Zašto nije prešao u neki veći klub?

Autor Miroslav Nešić.

Radio Beograd Prvi program od 16 do 17 časova.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво