Katedra za srpski jezik u Budimpešti, prvih sto godina

Katedra za srpski jezik, u okviru Odeljenja slavističkih studija, na Univerzitetu“Etveš Lorand“ u Budimpešti, sa kraćim prekidima postoji duže od 100 godina. Gost emisije je dr Aleksander Urkom, šef katedre.

Akademska srpska asocijacija iz Niša okončala je projekat onlajn nastave srpskog jezika kao zavičajnog jezika za naše mlade u dijaspori, uzrasta od 14-20 godina. Utiske polaznika i nastavnika sumiraće iz Niša Tamara Ćirić.

Srbija i Republika Srpska pokrenule su kampanju čiji je cilj da se zaštite imovinska prava Srba koji su ranije živeli na teritoriji Federacije BiH. Kampanju su u Beogradu predstavili Arno Gujon, direktor Uprave za dijasporu i Srbe u regionu i Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Urednica emisije je Gordana Gligorić.

Muzički urednik: Nenad Kamidžorac.

veceras.zajedno@rts.rs

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво