Tuga na Crvenom krstu

Tuga je od jutros i na celoj teritoriji Vračara, tužno u Beogradu, Srbiji, Evropi i u vascelom košarkaškom svetu, od kako je iz njegovog matičnog Sportskog društva Radnički saopšteno da se Dušan Duda Ivković preselio u većnost. O njegovim košarkaškim uspesima moglo bi se pričati satima, danas u Sportskom žurnalu malo i onim stvarima koje nisu bile dostupne najširoj javnosti. I golubarstvo je bila njegova pasija, baš kao kod mnogih Krstaša, nikada nije hteo da se odvoji niti od jednog svog visokoletača, ne daj Bože da ga proda...Pored košarke, bavio se neko vreme i boksom, u svet igre pod obručima uveo ga je šest godina stariji brat Slobodan Piva Ivković. Duda je bio tipičan boem sa Krsta, u školu je išao s političarem Milutinom Mrkonjićem, kao i sa Draganom Gagom Nikolićem, s glumcem je dosta dana provodio i u boemskim kafanama, ali uvek odmereno, kako dolikuje sportskom šampionu ili nekome ko je po rođenju imao sve predispozicije da to postane. Po majčinoj liniji bio je u srodstvu sa Nikolom Teslom, koji je preminuo 10 meseci i 22 dana pred Dušanovo rođenje, pa je mališan ostao bez dukata, kakve je slavni naučnik do sudnjeg dana slao svim članovima familije. Nadoknadio je to Duda Ivković brojnim medaljama osvajanim na najvećim interkontinentalnim takmičenjima, odakle je donosio,sa reprezentacijom, odličja svih boja, uvek vredna zlata.

Danas na evropsku scenu, u grupnim takmičenjima Lige Evrope, odnosno novoustanovljene Lige konferencije, izlaze srpski fudbalski klubovi. Crvena zvezda je domaćin portugalskoj Bragi od 18.45 časova, ovaj meč biće prenođen na Radio Beogradu 1, kao i na Prvom televizijskom kanalu RTS-a, na kome će docnije biti i prenosa sa Kipra, utakmice između Anortozisa i Partizana. Pored razumljive takmičarske želje da ostvare što bolji rezultat, vrlo je bitno da crni i crveno-beli dobro prođu i zbog činjenice da bi to otvorilo vrata srpskim klubovima da, možda već dogodine, imaju dva predstavnika u grupnom takmičenju Lige šampiona. Što se tiče današnjih rivala- daleko od lakih, ali ekipe sa kojima može da se igra, nadigrava, nadmeće, a to je sasvim dovoljno za dobre predstave. U Zvezdi su oslabljeni neigranjem golgetera Milana Pavkova, ali veruju u Kataija, Ivanića i Bena, dok je Partizan u izuzetnoj takmičarskoj formi, pa se nadamo lepim vestima sa ove dve utakmice.

Odbojkaši Srbije s nestrpljenjem iščekuju subotu, dan kada će u polufinalu Evropskog šampionata u Litvaniji odmeriti snage s Italijom, jednim od najvećih favorita ovog prvenstva. Ne treba zaboraviti da su naši momci aktuelni šampioni Starog kontinenta, pa će to zapravo biti finale pre finala. Optimisti su, čućemo to iz njihovih izjava, i naši igrači Uroš Kovačević i Nemanja Petrić, baš kao i selektor Slobodan Kovač. Svi imaju bogato internacionalno iskustvo, odlično poznaju rivala, pa ni to što su `azuri`naprosto `počistili`  Nemce s parketa u četvrtfinalu ne stvara dodatne tenzije delegaciji Srbije na prvenstvu Starog kontinenta. U drugom polufinalnom meču igraće Poljska i Slovenija. 

Najavićemo, tokom emisije, i sedmi internacionalni festival `zmajevih čamaca` i 3.Evro kup, koji se u subotu ujutru održava na Adi Ciganliji. Već tradicionalno kada su dragon takmičenja u pitanju, biće tu i `roze devojke`, selekcija sastavljena od dama koje su pobedile rak i ravnopravno se takmiče na beogradskom jezeru. Čućemo i niz drugih informacija iz svih oblasti sporta. Sušajte danas ono o čemu ćete sutra čitati na stupcima štampe.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво