Читај ми!

Kombinovane inspekcijske ekipe u pojačanoj kontroli poštovanja epidemioloških mera

Od danas do nedelje kombinovane inspekcijske ekipe vršiće pojačanu kontrolu poštovanja epidemioloških mera na slavljima i u ugostiteljskim objektima. Do eventualnog usvajanja novih mera, pojačane kontrole će biti okosnica borbe protiv širenja zaraze. Ko će činiti "kombinovane inspekcijske ekipe" i ko će se prvi naći na njihovom udaru reći će nam Goran Stamenković, pomoćnik Ministra zdravlja za inspekcijske poslove.

Za nama je najtoplije leto u Evropi od kako se zvanično vodi evidencija. Priroda nas je ozbiljno upozorila na važnost ozonskog omotača za život na planeti. Koliko su klimatske promene koje čovek izaziva, počele kao bumerang da se vraćaju i utiču na naš i opstanak brojnih životinjskih i biljnih vrsta? Na Međunarodni dan zaštite ozonskog omotača, o tome kako smanijiti svakodnevne štetne efekte, razgovaramo sa Vladimirom Đurđevićem sa Fizičkog fakulteta, jednim od naših vodećih klimatologa.

Zapadni Balkan se oprostio od Angele Merkel a danas će u Parizu zvanično orevuar nemačkoj kancelarki reći i predsednik Francuske Emanuel Makron. Analiziramo odnose dve najuticajnije zemlje EU tokom vladavine Merkelove i šta očekuje Pariz, Belin i EU po njenom odlasku sa funkcije.

Sa vama, Jelena Vidić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво