Читај ми!

Trka kroz Srbiju

Treća etapa 61. biciklističke `Trke kroz Srbiju` vozi se danas od Čačka do Prijepolja, grada koji je prvi put u istoriji jedan od domaćina renimorane sportske manifestacije. Etapa je duga 156 kilometara. Posle prva dva dana, utisci su više nego povoljni, Srbija se - po ko zna koji put- predstavila u izvrsnom svetlu u ulozi domaćina velikih događaja. Inače, na ovogodišnjoj `Trci kroz Srbiju` nastupiće 22 ekipe,a u karavanu je sto trideset dvoje biciklista. Pored nacionalnih timova Srbije, Turske, Bugarske, Severne Makedonije i Bosne i Hercegovine, među favoritima u konačnom plasmanu su i timovi iz Francuske, Slovenije, Poljske, Kanade, SAD i Belorusije. Reprezentacija Srbije nastupa u punom sastavu, predvođena našim najboljim sprinterom Dušanom Rajovićem. Odmah po završetku treće etape, za našu emisiju i Radio Beograd 1 govori predsednik Biciklističkog saveza Srbije i direktor ove trke, Radomir Pavlović

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale `Ju-Es opena`, pošto je savladao nemačkog tenisera Aleksandera Zvereva nakon preokreta sa 3-2 (4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2) u setovima. Nestvarna, gladijatorska borba dvojice sjajnih tenisera, još boljih prijatelja i, čini se, sve ljućih rivala. Čućemo razgovor našeg dopisnika RTS-a iz SAD Aleksandra Žigića sa prvim reketom sveta, kao i opservacije poznatog teniskog stručnjaka, dugogdišnjeg selektora Dejvis kup reprezentacije, Radmila Armenulića. Meč između Đokovića i Medvedeva igra se sutra od 22 časa,a večeras u tom terminu sastaju se dve najbolje igračice turnira, Radukanu i Fernandez. 

Odbojkaški klub Jedinstvo iz Užica organizovao je prvi Turnir šampiona u Hali sportova u Užicu, na kome su-pored domaćina-učestvovali još i Ub, TENT i Crvena zvezda. Čućemo utiske naše proslavljene odbojkašice, od skora generalnog sekratara OK Jedinstvo, Vesne Čitaković. Odbojkaši Srbije iz Krakova su prešli u Gdanjsk, poljski grad u kome će igrati utakmicu osmine finala Evropskog prvenstva sa selekcijom Turske, ovaj meč na programu je sutra. Srbija i Turska sastaće se u nedelju od 20.30 sati u Gdanjsku, nakon što su aktuelni prvaci Evrope u grupi A zauzeli drugo mesto, dok je Turska bila treća u grupi C. O predstojećem meču, čućemo razmišljanja naših reprezentativaca Nikole Jovovića i Marka Ivovića.

U hotelu Fontana u Vrnjačkoj Banji do septembra održava se Milenijum Tim Prva liga Srbije, ekipno prvenstvo države u igri na 64 polja. U konkurenciji muškaraca ima 12, a kod dama 11 ekipa, borbe će biti neizvesne do poslednjeg takmičarskog kola. O aktuelnostima iz Vrnjaca i za šahovskim tablama, ovog popodneva razgovaramo sa generalnim sekretarom nacionalnog saveza Andrijom Jorgićem. 

Ništa se baš neće menjati u koncepciji emisije u odnosu na prethodne, pored sporta- tu su i najaktulnije novosti iz sveta kulture, javnog i umetničkog života. Ispratićemo održavanje brojnih izložbi širom Srbije, početak novih sezona domaćih pozorišta, nove književne naslove, neka lepa dešavanja kraj nas. Jutros nam je stigla informacija da će prestižnim Matićevim šalom u narednom periodu biti ogrnut mladi pesnik Kosta Kosovac, pa smo ga odmah pozvali da nam se pridruži u studiju, da kroz stihove obeležimo vrednu nagradu koja mu je zasluženo pripala. Jednostavno, to je momak nesvakidašnjih stihova, drugačijeg stila, posebne emocije, koja očarava na prvo slušanje. 

Vitez kulinarstva Milijan Stojanić obradovaće nas još jednim predlogom jelovnika za nedeljni ručak, a svi zajedno ćemo slušati obilje fine, vedre muzike i lakih refrena, kako bismo jedni drugima ulepšali ovaj dan.

Urednik i voditelj je Željko Stefanović.

 

Време спорта и разоноде Време спорта и разоноде

Autor:
Жељко Стефановић

13. марта 2024. године, емисија обележава 64 година постојања, што је сврстава у ред најтрајнијих радио програма у нашим и европским оквирима. Свих тих деценија била је и остала мамац за публику која прати спорт, али и актуелности из јавног и културног живота. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво