Читај ми!

Električni trotineti - opasnost za pešake

Na trotoarima, ulicama i šetalištima sve je više električnih trotineta. Voze ih bukvalno svi, nikakvih pravila nema, a povrede i prelomi postali su broj jedan na ortopediji. Iako je bio najavljen za prošlu godinu, Srbija još nije dobila novi Zakon o bezbednosti u saobraćaju, koji bi trebalo da reguliše i vožnju električnih trotineta. Koliko su opasni za vozače i pešake, pokušala je da sazna Jelena Perendija Mihajlović.

U novoj školskoj godini časovi traju po 45 minuta. Pre početka školske godine Forum beogradskih gimnazija anketirao je učenike i profesore, koji su se u većini izjasnili da su se osećali konfuzno tokom kombinovane i nastave na daljinu u predhodnoj školskoj godini. Šta je još pokazala anketa i šta bi se moglo uraditi bolje tokom ove školske godine ovog jutra razgovaramo sa Aleksandrom Markovim, predsednikom Foruma beogradskih gimnazija.

Zbog kojih se tegoba najčešće obraćamo fizioterapeutima i koliko je korona uticala da pomoć traže i ljudi sa postkovid simptomima pitamo fizioterapeuta Milana Ilića.

Opština Ub je do pre nekoliko godina bila jedna od najugroženijih od poplava u Srbiji. Zahvaljujući značajnim ulaganjima države, Ub je sada znatno bezbedniji. U ovoj opštini i susednoj Koceljevi prvi put u Srbiji realizuje se pilot-projekat uvođenja automatskog sistema ranog praćenja i javljanja o padavinama i vodostaju u slivu reka Ub i Tamnava.

Govorimo i o selu Izvor, koje posle kanalizacije dobija i asfalt. Ugovoreni rok za završetak radova je 90 dana, ugrađeni su ivičnjaci, sređena je kišna kanalizacija, pa je usledilo i asfaltiranje.

Urednik i voditelj Biljana Šujdović.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво