Читај ми!

Među svetovima svet

Na ulazima biblioteka u antičkoj Grčkoj pisalo je da su to ,,mesta za lečenje duše", pa prvi tragovi biblioterapije sežu daleko u prošlost. Čitanjem se dolazilo do znanja, rešenja, spoznaja, pronalaženja sopstvenih istina kroz tuđe, utvrđivala se vera. I danas je tako.

Ipak, mnoge knjige su tokom vekova bile zabranjivane zbog pogubnog uticaja na pojedinca ili društvo u celini - ili makar zbog bojazni od toga. Mnogo je ubistava stavljeno na teret pojedinih književnih dela, ali se, isto tako, brojnim knjigama pripisuje da su čitaocima promenile život na bolje.

Može li knjiga biti psihoterapijski lek i kolika je uspešnost biblioterapije? Za kakvu vrstu tegoba se ona preporučuje? Da li se biblioterapija razlikuje od čitanja knjiga iz hobija? Kakva je uloga identifikacije u biblioterapiji i može li ona doneti kontrefekat? Postoji li u biblioterapiji opasnost od retraumatizacije?

Gošća emisije biće šef Dnevne bolnice za adolescente Instituta za mentalno zdravlje, psihijatar i psihoterapeut dr Željka Košutić.

U drugom satu slušaoci u direktnom programu mogu postaviti pitanje gošći.

Autor i voditelj je Milica Đilas.

Ноћни програм Ноћни програм

Autor:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво