Završni radovi u Kliničkom centru Srbije

Na Olimpijskim igrama u Tokiju, Srbija danas ima predstavnike u atletici, rvanju i džudu. Igraju se četvrtfinala u košarci, rukometu, odbojci, te polufinala u fudbalu. Prethodno, srpska atletičarka Ivana Španović bila je četvrta u finalu skoka u dalj. Marija Vučenović nije se plasirala u finale bacanja koplja. U kvalifikacijama u bacanju kugle u 12 časova i 15 minuta nastupiće Armin Sinančević, a nešto kasnije i Asmir Kolašinac. Kajakaši Milica Novaković i Bojan Zdelar nisu uspeli da se plasiraju u A finale. U BE finalu, Novakovićeva je zauzela 4-to mesto, a Zdelar poslednje, osmo mesto. Uspeha nisu imali ni rvači. Mate Nemeš poražen je od Nemca Šteblera, dok je Zurabi Datunašvili izgubio od Ukrajinca Belenjuka.

Novi, rekonstrusani Klinički centar Srbije biće jedan od najvećih i najmodernijih kliničkih centara u Evropi, poručio je predsednik Aleksandar Vučić posle obilaska završnih radova. Istakao je da će prva faza radova na rekonstrukciji i izgradnji biti završena do 1-og decembra. Vučić je naveo da je samo u prvu fazu radova uloženo 69 miliona evra, u drugu još 43 miliona.

Premijerka Ana Brnabić nastavila je posetu Jablaničkom okrugu obilaskom Opšte bolnice u Leskovcu. Brnabićeva je rekla da je u prvoj fazi rađeno na energetskoj efikasnosti, i da uskoro počinje druga, koju čini kompletna rekonstrukcija i nabavka dodatne opreme,  što će koštati 42 miliona evra. Ocenila je da je dosta urađeno u zdravstvenim insitucijama u Vranju, kao i da su građani Medveđe zadovoljni ulaganjem u Sijarinsku banju.

Potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević i poslanik Pokreta socijalista Đorđe Komlenski predali su Republičkom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv predsednika Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina zbog, kako su rekli, navoda u medijima koji dovode u vezu državni vrh sa kriminalnom grupom Belivuk - Miljković. Predsednik Vučić kaže kako je spreman da se odazove na poziv tužilaštva i bude saslušan, i poligrafski ispitan u procesu protiv te kriminalne grupe.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin održao je kolegijum sa rukovodiocima Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za grad Beograd i čestitao svim pripadnicima beogradske policije na tome što su učestvovali u razbijanju zločinačkog klana Belivuk-Miljković. Vulin je naglasio da je hapšenje te kriminalne grupe isključivo rezultat rada srpskih organa gonjenja i da u tome nije učestvovao ni Ef-Bi-Aj niti bilo koja druga strana.

Broj novih slučajeva virusa korona u porastu je u svim gradovima u Srbiji. Novi epidemijski podaci biće objavljeni oko 15 časova.

Kineski grad Vuhan, gde se virus korona prvi put pojavio 2019-te godine ponovo će testirati sve stanovnike pošto je otkriveno nekoliko novoobolelih zaraznijom delta varijantom. Tri nova slučaja zaraze potvrđena su juče u gradu od 11 miliona stanovnika, nakon što se delta soj pojavio prošlog meseca na istoku zemlje.

Fudbaleri Crvene zvezde igraće u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona protiv moldavskog Šerifa. Utakmica na stadionu Rajko Mitić počinje u 21 čas. Prenos je na Prvom programu Radio Beograda.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić
Urednici vesti: Tina Amić i Nenad Selaković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво