Читај ми!

Ljubavna šetnja Beogradom

Pločnici prestonice Srbije i dan danas odzvanjaju burnim emotivnim pričama koje ovaj grad pamti. Neke od priča koje se i danas prepričavaju su kako je Crnjanski voleo Vidu ili Ivo Andrić čekao Jelenu, ženu koje nema. Jedna od najstarijih priča je o srpsko - turskoj romansi između Jagle i Badze, turske bule i našeg junaka. Nisu mogli da budu u kontaktu jer je ona bila u kući kojoj on nije imao pristup. Tako su izdresirali kuče koje je nosilo cveće ovom zaljubljenom paru i svaki cvet je imao svoju simboliku. Sve ovo predstavlja deo Ljubavne šetnje Beogradom, koje je organizovala i vodi Sanja Đaković.

Da li biste voleli da imate uređaj koji može da utvrdi da li je mleko pravo ili razređeno, da li je maslinovo ulje pravo ili je mešano sa drugim vrstama? Zamislite majicu koja može da iz uzorka znoja detektuje pH vrednost ili koji je lek korišćen, a tek ćebe za bebe koje svira uspavanku. Zajedničko za sve ove neverovatne stvari ,odnosno izume, je tekstilna elektronika,koju razvija naš istrazivački tim sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu. Više o ovome saznaćemo od vođe tima profesora Gorana Stojanovića.

U Jutarnjem programu govorićemo i o natalitetu u Leskovcu, gde je u julu mesecu rođen rekordan broj beba. Fenomen je žena koja je posle blizanaca pre 3 godine sada rodila trojke, začeće prirodnim putem.

Proverićemo i da li naši turisti u Turskoj i na Rodosu imaju problema zbog požara, a saznaćete i kako se pripremaju golubovi pismonoše. U septembru će Srbija biti domaćin Svetskog prvenstva u ovom neobičnom sportu.

Pratimo i dešavanja na Olimpijskim igrama, veliki dan za Ivanu Španović koja skače u finalu. Kajakaš Bojan Zdelar tačno u 3.00 po srpskom vremenu nastupiće u polufinalu trke K1 - 1000 m.

Urednik i voditelj: Nikolina Miljković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво