Читај ми!

Danas bez pobeda srpskih sportista u Tokiju

Na Olimpijskim igrama u Tokiju, odbojkašice Srbije izgubile su od Brazila sa 3:1, a vaterpolisti su poraženi od Hrvatske sa 14:12. Novak Đoković je izgubio meč za treće mesto od Španca Pabla Karenja Buste sa 2:1. U miks dublu, Đoković i Nina Stojanović predali su meč za bronzanu medalju zbog iscpljenosti najboljeg tenisera sveta. Trebalo je da igraju protiv para iz Australije Ešli Barti- Džon Pirs. U streljaštvu, Andrea Arsović je bila osma u finalu discipline malokalibarska puška trostav. Sanja Vukašinović je bila 25-ta u kvalifikacijama. Dragana Tomašević nije se plasirala u finale bacanja diska. Posle otkazanog meča u dublu, Đoković se obratio i izvinio navijačima. Rekao je da je želeo medalje isto koliko i oni i da je dao sve od sebe. Naveo je kako mu je čast da igra za Srbiju i izrazio želju da igra na narednim Olimpijskim igrama u Parizu.

Pogoršava se epidemijska situacija u Srbiji. Sve je više i pacijenata na bolničkom lečenju. Epidemiolozi ponavljaju da se moraju poštovati mere i da je jedino rešenje vakcinacija. Novi epidemijski podaci biće objavljeni oko 15 časova. Na portalu e-Uprava dostupne su tri nove usluge koje omogućavaju da se vrlo brzo elektronski dobije uverenje da se protiv fizičkog i pravnog lica ne vodi krivični postupak, kao i da pravno lice nije osuđivano. Predstavljanju usluge e-Uverenje u Drugom osnovnom sudu u Beogradu prisustvovala je premijerka Ane Brnabić. Ona je rekla da se uvođenjem novih usluga dodatno olakšava život građanima i da država treba da služi kao servis građanima 24 sata svakog dana u godini.

U Đakovici je uhapšen muškarac, osumnjičen da je razbio vrata stana povratnice Dragice Gašić, i odneo kameru za nadziranje, tehničke stvari, garderobu, hranu i lekove. Određen mu je 48-časovni pritvor. Policija obezbeđuje ulaz zgrade u kojoj je stan Dragice Gašić. Novoimenovani visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit stigao je sa porodicom u tu zemlju, uoči zvaničnog preuzimanja funkcije, potvrđeno je iz njegove Kancelarije. Primopredaja dužnosti između Šmita i odlazećeg visokog predstavnika Valentina Incka je u ponedeljak u Sarajevu.

Gužve su na autoputevima u zemlji i na graničnim prelazima i na ulasku u zemlju i prilikom izlaska.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednici vesti: Marica Serdar i Nenad Selaković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво