Читај ми!

Ili odlazak na pusto ostrvo, eventualno u svemir, ili - vakcinacija!

Broj zaraženih korona virusom u Srbiji raste. Povećava se broj pacijenata na bolničkom lečenju, a reč je uglavnom o ljudima koji nisu vakcinisani. Lekari upozoravaju da su sada najugroženiji mlađi koji nisu primili vakcinu. Zabrinjava i broj zdravstvenih radnika koji takođe odbijaju da se imunizuju. I upravo zato epiodemiolog dr Radmilo Petrović, u razgovoru za naš program o tome da li je u Srbiji počeo četvrti talas epidemije, između ostalog upozorava da su virus korona i svi njegovi sojevi takvi da se čovek u potpunosti može zaštiti na tri načina - odlaskom na pusto ostrvo ili u svemir, što je malo verovatno i moguće, ili - vakcinacijom, a podozreva da je manje od 50 posto imunizovanog stanovništva dovoljno da bismo bez velike zabrinutosti čekali predstojeće jesen i zimu.

Prema poslednjim dostupnim podacima iz 2019. godine, 64 posto žrtava trgovine ljudima u našoj zemlji činile su osobe mladje od 18 godina, dok su, kao i proteklih godina, njih oko 90 posto - devojčice. U susret ovogodišnjem Svetskom danu borbe protiv trgovine ljudima koji se obeležava danas, Udruženje gradjana za borbu protiv trgovine ljudima i svih oblika rodno zasnovanog nasilja "Atina" objavilo je studiju slučaja o kršenju prava na privatnost i poverljivost podataka dece žrtava seksualnog zlostavljanja i trgovine ljudima u Srbiji pod naslovom „Čovečanstvo duguje deci najbolje što ima". Tim povodom naša gošća biće Andrijana Radoičić-Nedeljković iz Udruženja „Atina".

U "Magazinu na Prvom" i o turizmu u Opštini Medveđa i tradicionalnoj manifestaciji "Gejzerske noći" u Sijarinskoj banji, 117. biciklističkoj vožnji "Kritična masa" u Beogradu pod nazivom "Platanska ljubav", a očekuju vas i sve najnovije vesti i rezultati naših sportista na Letnjim olimpijskim igrama u Tokiju.

Sa vama - Elizabeta Arsenović.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво