Читај ми!

Turizam između dva talasa

 Epidemija je u najvećoj meri pogodila stare osobe. Među onima koji su podlegli bolesti, evidentno je najviše starih. Posledice pojave kovida 19, oni su osetili i na mnoge druge načine - materijalno, psihički i socijalno. To potvrđuje i istraživanje, koje je tokom ovog meseca sprovela organizacija Amiti. Šta najteže pada najstarijima, kazaće nam predsednica UO Amitija Nadežda Satarić.

Interesovanje za putovanja ovog leta u odnosu na 2019., pre kovid epidemije, dostiglo je tek 50 odsto. Prema podacima Yute, na letovanju u inostranstvu, do sada je boravilo oko 300 000 naših turista. Građani Srbije letuju pretežno u Grčkoj, Turskoj, Egiptu, Crnoj Gori i Albaniji.  U domaćem turizmu popunjeno je  oko 70 odsto kapaciteta, a  podeljeno je i oko 150 hiljada vaučera. Tekuću turističku sezonu za Magazin analizira direktor Yute Aleksandar Seničić.

Veštine, znanja i stvari neophodnih za 21. vek, cilj su vladinog projekta "Svetionik znanja". On je namenjen srednjoškolcima iz cele Srbije. Kako se priključiti "Svetioniku znanja" i šta on sve pruža saznaćete u današnjoj emisiji.

U Magazinu smo i na svim terenima u Tokiju, na kojima su i srpski reprezentativci.

Urednik i voditelj:  Ana Tomašević

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво