Читај ми!

Olimpijski žurnal

Basket reprezentacija 3 na 3 Srbije osvojila je bronzanu medalju na 32. Letnjim olimpijskim igrama u Tokiju! U odlučujućem meču za 3. mesto savladali su selekciju Belgije rezultatom 21-10 i ostvarili snove ljubitelja ovog sporta. Uz malo sreće, moglo je još bolje, neplanirano su jutros poraženi od Rusije, ali kako god-nije mala stvar, stigla je četvrta medalja za našu zemlju i još jedna istinska radost za Srbiju. Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Mihailo Vasić i Aleksandar Ratkov ostvarili su veliki uspeh. Srbija može biti zadovoljna dosadašnjim učinkom naših sportista, uvereni smo da će priznanja, medalja i trofeja biti još u danima koji slede.

Novak Đoković još jednom je pokazao da je neprikosnoven na olimpijskom teniskom turniru, lako i bez uzbuđenja u osmini finala savladao je  Španca Alehandra Davidovič Fokinu sa 2:0 u setovima (6:3, 6:1). Ritam mečeva se ubrzava, Novak će naredne duele imati sutra, preksutra i, ukoliko bude u finalu, u nedelju. Kei Nišikori, stari znanac prvog reketa sveta, isprećiće mu se u četvrtfinalu, igra u svojoj zemlji, ali osim žestokog otpora, teško da če moći nešto više da pruži na terenu. Inače, Đoković je danas igrao i miks, u kombinaciji sa Ninom Stojanović, bili su bolji od brazilskog tandema Luis Stefani- Marsela Mel. Srpski dvojac bez kormilara Miloš Vasić i Martin Mačković osvojio je drugo mesto u polufinalnom takmičenju. Naši momci na cilj su stigli drugi, odmah iza komšija iz Hrvatske. Ne treba ni govoriti koliko je to veliki uspeh, ako se ima u vidu da je Miloš Vasić bio pod korona virusom i da dugo nije imao mogućnost da trenira. Finale je na programu u noći između srede i četvrtka po srpskom vremenu od 02.18 časova.

Nemački džudista Eduard Tripel savladao je Nemanju Majdova u meču kategorije do 90 kilograma. Nismo očekivali da nekadašnji svetski šampion u ovako ranoj fazi završi učešće na Olimpijskim igrama, ali nema nam druge nego da oči i pažnju uperimo ka Aleksandru Kukolju, koji na tatami izlazi tokom sutrašnjeg dana. Mladi srpski plivač Andrej Barna u polufinalu trke na 100 metara slobodnim stilom oborio je nacionalni rekord preplivavši stazu za 47,94, ali nije uspeo da se plasira u finale. Svejedno, ostavio je odličan utisak na ovim Igrama i nagovestio lepu plivačku karijeru.

O svemu ovome govorićemo tokom današnjeg `Olimpijskog žurnala`, u finišu emisije posvetićemo se i nekim vanolimpijskim dešavanjima, poput revanš utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona u fudbala, u kojoj Crvena zvezda večeras na stadionu `Rajko Mitić` dočekuje ekipu Kairata. U prvom meću, Kazahastanci su bili rezultatski bolji i slavili rezultatom 2-1.


Emisiju priprema ekipa Sportske rubrike Radio Beograda 1.


Ispred mikrofona je Željko Stefanović.

 



 



 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво