Читај ми!

Još jedna medalja za Srbiju na Olimpijskim igrama

Na Olimpijskim igrama u Tokiju, tekvondistkinja Milica Mandić obezbedila je treću medalju za Srbiju. Vaterpolisti su pobedili Kazahstan, a odbojkašice savladale Japan. Basketaši su sa maksimalnih 7 pobeda završili grupnu fazu olimpijskog turnira, pošto su savladali Rusiju. Posle četvrtfinalnih mečeva, znaće se protivnik Srbije u polufinalu.  Plivač Andrej Barna plasirao se u polufinale na 100 metara slobodno. Teniser Miomir Kecmanović eliminisan je u drugom kolu, pošto je izgubio od Francuza Ambera.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da sa pažnjom prati događaje i u Sarajevu i u Banjaluci i da treba očuvati mir i raditi na ekonomiji. On je rekao kako je izvesno da Srbija ne može da ostavi Republiku Srpsku u ekonomskom ili bilo kom drugom problemu. Dodao je kako strahuje da je atmosfera u Bosni i Hercegovini najuzavrelija od Dejtonskog sporazuma,
ali se nada da svi znaju koliko je važno očuvanje mira. Vučić je istakao da Srbija sa Bošnjacima mora pokušati da izgradi bratske odnose.

Otkazana je sednica Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine zbog nedolaska poslanika iz Republike Srpske. Predstavnici Srpske od danas ne učestvuju u radu zajedničkih institucija BE HA. To je odgovor na odluku o zabrani negiranja genocida koju je nametnuo odlazeći Visoki predstavnik u BE HA Valentin Incko. Najavljeno je da će nova sednica
Parlamentarne skupštine BE HA biti zakazana početkom septembra, dok će Skupština Republike Srpske u petak održati sednicu iza zatvorenih vrata.

U Leverkuzenu je pet ljudi nestalo, a nekoliko osoba je povređeno u snažnoj eksploziji koja je uzdrmala industrijski park u tom gradu na zapadu Nemačke. Eksplozija je izazvala veliki oblak crnog dima, a od građana je zatraženo da ostanu u svojim domovima. Izbio je požar u industrijskom parku za hemijske kompanije, među kojima je, između ostalog i  kompanija Bajer. Nekoliko obližnjih autoputeva je zatvoreno.

Pogoršava se epidemijska situacija u Srbiji. Procenat punoletnih vakcinisanih građana u Srbiji i dalje je oko 49 odsto, što nije dovoljno za kolektivni imunitet. Vakcina ima dovoljno. Treću dozu trebalo bi da prime posebno osetljive kategorije stanovništva. Sutra će biti održana sednica Kriznog štaba.

Predsednik Aleksandar Vučić primio je mlade sportiste sa Kosova i Metohije, iz Republike Srpske i iz dijaspore, učesnike kampa "Srbija te zove 2021". Vučić je rekao da je zadovoljan što su u kampu deca od Frankfurta do Kijeva, i od Amerike do Australije.

Urednik i voditelj Miroslav Vojvodić.

Urednici vesti  Marica Serdar i Nenad Selaković.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво