Читај ми!

Matematika kaže da smo u četvrtom talasu korone još od početka jula

Broj novozaraženih koronavirusom u Srbiji svakodnevno raste. Procene su da smo već ušli u četvrti talas epidemije. Po matematičkom modelu profesora informacionih tehnologija Petra Kočovića, u tom talasu smo još od početka meseca. Sa njim ćemo razgovarati o tome kakav bi mogao biti dalji tok epidemije.

Kozmetika je postala deo našeg života. Žene u svakodnevnoj nezi lica i tela koriste u proseku čak 12 poizvoda za ličnu negu, a muškarci oko polovine toga. Koliko se često informišemo o tome šta se nalazi u preparatima koje nanosimo na svoju kožu? Kada oni postaju opasni po naše zdravlje i životnu sredinu? To su neka od pitanja za profesorku Farmaceutskog fakulteta, Suzanu Miljković.

Mnogi ljudi se, na sreću, u poslednje vreme okreću proizvodima koji potiču iz prirode. Med i lekovito bilje poslužili su učenicama Farmaceutsko-fiziotetapeutske škole da proizvedu preparate kojima su zaslužile priznanje za najbolju učeničku kompaniju u Beogradu. Sagovornica  nam je  profesorka Biljana Vasić, mentor programa.

Šabac i Sombor, prvi su gradovi u Srbiji koji od jeseni dobijaju ličnog virtuelnog asistenta koji će ih voditi kroz administrativne procedure. Biće to najočigledniji primer primene veštačke inteligencije u svakodnevnom životu. Više detalja o tome saznaćemo u razgovoru sa Zoranom Jakovljevim, projektnim menadžerom iz GIZ-a.

Sa vama Olivera Stajić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво