Читај ми!

Olimpijski žurnal

Košarkašice Srbije savladale su Kanadu sa 72:68, u prvom kolu Grupe A na olimpijskom turniru u Tokiju. Do samog kraja meča strahovali smo za konačan rezultat, ali se sve završilo kako treba, čime su se naše devojke revanširale Kanađankama za poraz na prošlim Olimpijskim igrama u Riju. Srpske košarkašice vodile su tokom većeg dela meča, ali im Kanađanke nisu dozvolile da se odlepe na veliku prednost, pa je srpski tim do pobede došao u izjednačenoj završnici. 16 koševa za našu reprezentaciju postigla je Sonja Vasić, Ivon Andreson ubacila je 12, a Crvendakić i Krajišnik po 10. Naredni meč Srbija igra protiv starih poznanica, ćlanica selekcije Španije, utakmica je na programu u četvrtak.

Novak Đoković savladao je Nemca Jan-Lenarda Štrufa sa 2:0 (6:4, 6:3) u setovima i plasirao se u osminu finala olimpijskog teniskog turnira. Bez previše uzbuđenja i sa malo utrošene snage, Novak Đoković savladao je svog rivala i plasirao se u osminu finala Olimpijskih igara. Prvi nosilac na terenu "Arijake tenis parka" zadržao se 75 minuta i bez izgubljenog seta trasirao put među 16 najboljih u Tokiju. Naredni protivnik Novaku Đokoviću biće u sredu mladi Španac Alehandro Davidovič-Fokina, koji je sa 2:1 u setovima savladao Australijanca Džona Milmana.

Basketaši Srbije obezbedili su plasman u polufinale Olimpijskih igara, pošto su jutros slavili u još dva meča, sa selekcijama Japana i Letonije. Bili su baš ubedljivi članovi našeg državnog tima i kao najuspešniji iz svoje grupe, sa šest pobeda i bez ijednog poraza, ušli među 4 najbolje reprezentacije planete. Poslednji meč grupne faze Srbija, u meču bez rezultatskog značaja, igra u utorak protiv Rusije, a polufinala se igraju u sredu.

Srpska džudistkinja Marica Perišić poražena je u drugom kolu olimpijskog turnira u kategoriji do 57 kilograma i završila je takmičenje u Tokiju. Perišićeva je izgubila od Izraelke Timne Nelson Levi, pošto je zbog tri kazne suspendovana u produžetku. Velimir Stjepanović završio je na 16. mestu u ukupnom polufinalnom plasmanu i nije uspeo da izbori mesto u finalu trke na 200 metara slobodno. Naša najbolja teniserka Nina Stojanović poražena je od Grkinje Marije Sakari sa 2:0 (1:6;2:6) i zaustavljena u drugom kolu olimpijskog turnira. Nina nije uspela da pruži veći otpor 19. igračici na svetskoj listi , koja je do pobede došla posle 69 minuta igre.

U kvalifikacijama trke na 200 metara mešovito, plivačica Anja Crevar ostala je bez plasmana među prvih 16, zauzela je mesto u začelju svoje grupe.

Sutra, od naših,  prvu borbu radi tekvondistkinja Milica Mandić, na tatami izlazi i džudistkinja Anja Obradović, potom teniser Miomir Kecmanović u singlu drugog kola, Jovana Arsić u skifu za plasman, nastupaće i dvojac bez kormilara Vasić-Mačković. Među plivačima, sutra su u bazenu Andrej Barna na 100 metara slobodno i Vuk Čelić na 800 metara slobodno. Damir Mikec i Zorana Arunovića pucaju iz pištolja u miksu, njihovoj omiljenoj disciplini, a takmiče se i mešoviti timovi, gde očekujemo Andreu Arsović, Milenka Sebića, Sanju Vukašinović i Milutina Stefanovića. Najzad, basketaši igraju poslednji meč u grupi sa Rusijom, vaterpolisti se sastaju sa Kazahstanom, dok odbojkašice imaju meč sa selkcijom Japana.

Emisiju priprema Sportska rubrika Radio Beograda 1, s našim novinarima u Tokiju Milanom Bigovićem i Slobodanom Maletićem.

Ispred mikrofona je Željko Stefanović



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво