Читај ми!

Olimpijska sećanja

Ovom emisijom završavamo serijal Olimpijska sećanja, u kojem koristeći inserte iz razgovora sa nekim od gostiju Sportskog spomenara govorimo o zanimljivostima sa najznačajnijeg sportskog takmičenja.

Između ostalog, u prilici ste da čujete zbog čega atletičar Drago Štritof nije ostvario bolji plasman u Helsinkiju 1952, ali i detalje o druženju sa slavnim čehoslovačkim dugoprugašem Emilom Zatopekom. Strelac Srećko Pejović će govoriti o pehovima koji su ga na igrama u Montrealu i Moskvi sprečili da osvoji neku od medalja.

Atletičar Dragan Zdravković će podsetiti zašto su on, skakač u dalj Nenad Stekić i bacač kugle Vladimir Milić hitno vraćeni u Jugoslaviju sa Igara u Los Anđelesu 1984-te, a Siniša Belamarić zašto su vaterpolisti ostali bez medalja u Minhenu i Montrealu, iako su bili favoriti.

Treneri strelaca Saša Pauković i Janoš Juhas govoriće o okolnostima koje su pratile naše takmičare u vreme sankcija, ali i njihovim uspesima u Barseloni 1992. i četiri godine kasnije u Atlanti.

Od kajakaša Mirka Nišovića ćete saznati kako je neposredno pred takmičenje u Moskvi počeo da vesla u dvojcu sa Matijom Ljubekom, a od Ljubinke Erdevički-Janković kakav je bio put rukometašica do zlatne medalje u Los Anđelesu.

Najzad, odbojkaški as Vladimir-Vanja Grbić će govoriti o timskom duhu naših sportista u olimpijskom selu i osećaju kada je primio zlatnu medalju u Sidneju 2000.

Autor Miroslav Nešić.

Radio Beograd Prvi program od 16 do 17 časova.

Спортски споменар Спортски споменар

Autor:
Мирослав Нешић

Спортски споменар је посвећен историји нашег спорта. Говорећи о својим почецима, успонима и падовима, поразима и победама, највећим успесима, истакнути спортисти који су се тамичили у протеклих седам деценија стварају слику спорта на овим просторима. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво