Читај ми!

Treća vakcina protiv četvrtog talasa

Broj zaraženih korona virusom u ovom mesecu blago raste. Ako se tako nastavi, očekivani četvrti talas kovida mogao bi da se pojavi i pre septembra. Situacija još nije alarmantna, ali imunološko stanje nacije nije zadovoljavajuće. Ono se može popraviti jedino vakcinacijom i strogim poštovanjem mera, smatra imunolog profesor dr Dušan Popadić. On je prvi gost današnje emisije.

Veliki gradovi u Americi u doba korone suočili su se sa porastom nasilja. Broj ubistava tokom protekle godine porastao je gotovo za trećinu. Sličan trend nastavljen je i u prvoj polovini ove godine. Čikago, jedan od najvećih američkih gradova uklapa se u ovu statistiku. Proteklog vikenda ubijeno je i ranjeno više od 50 ljudi. O tome u Magazinu razgovaramo sa Aleksandrom Žigićem, novinarom iz Čikaga.

Pandemija kovida podigla je cenu hrane i u svetu i kod nas. Međutim, stočarstvo je zapalo u krizu, jer je neumereno poskupela stočna hrana, a cena mesa ostala je ista. Tržišnu neizvesnost trpe i proizvođači svinja, koji sve češće odustaju od tova. Jedan od retkih koji istrajava uprkos velikim gubicima je Draško Danilović iz Kuzmina u Sremu, koji sa dvojicom sinova, poljoprivrednih inženjera, godišnje isporuči četiri do pet hiljada tovljenika. O problemima proizvođača, sa Danilovićem je razgovarala Davorka Tešić.

U Magazinu pratimo Olimpijske igre u Tokiju, a za odmor predstavljamo turističku ponudu Požarevca.

Autor: Ana Tomašević

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво