Читај ми!

Srebro za Mikeca, bronza za Tijanu Bogdanović

Srbija je osvojila prvu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Srebrno odličje pripalo je strelcu Damiru Mikecu u disciplini vazdušni pištolj 10 metara. On je, nakon što je kao osmi ušao u finale, bio sjajan u završnici i sa rezultatom od 237,9 krugova doneo prvu medalju Srbiji na Igrama.

Srpska tekvondistkinja Tijana Bogdanović, pobedom nad Japankom Jamadom, uspela je da stigne do bronzane medalje. Bogdanović je poražena u prvoj borbi, ali je kroz repesaž stigla do prilike da se bori za medalju. Nakon pomenutog trijumfa nad Kineskinjom Vu, savladala je domaću takmičarku Jamadu rezultatom 16:5 i time je osvojila drugu medalju za Srbiju na 32. letnjim Olimpijskim igrama.

Stručni komitet za imunizaciju preporučio je Kriznom štabu davanje treće doze vakcine protiv korona virusa, najmanje šest meseci posle primanja druge doze. Za treću dozu vakcine preporučene su sve četiri vrste vakcine protiv kovida koje su u upotrebi u našoj zemlji i moći će da se biraju. Vakcinacije trećom dozom počeće kada to odobri Krizni štab.

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da nema te odluke ni autoriteta koji će promeniti istinu o ratu, ali i o političkoj stvarnosti u BiH. On je, komentarišući nametanje zakona o zabrani negiranja genocida od strane Visokog predstavnika Valentina Incka, istakao da istina koju treba braniti zakonima i silom nije istina. Dodik je prethodno zvanično pokrenuo i prvi potpisao peticiju kojom se ne prihvata nametanje tog zakona.


Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednici vesti: Relja Trajković i Marica Serdar

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво