Slobodan Beštić – u traganju za glumačkim scenskim izrazom

Prvak Drame Narodnog pozorišta i apsolutni pobednik 46. Festivala monodrame i pantomime u Zemunu gost je emisije „Iza kulisa“.

Oba  festivalska priznanja - Zlatna kolajna „Maja Dimitrijević" za monodramu, koju dodeljuje stručni žiri i Nagrada publike Zlatna kolajna „Siniša Dašić"- pripala su Slobodanu Beštiću za predstavu  „Noćni pisac", autorski projekat Jana Fabra, svetski priznatog, multimedijalnog belgijskog umetnika i Narodnog pozorišta. U obrazloženju žirija između ostalog se navodi: „Slobodan Beštić , glumac tragalac, hrabro, beskompromisno istražuje glumački scenski izraz, otkrivajući najintimnije prostore savremenog umetnika kakav je Jan Fabr. Kreće se kroz beskraj glumačkog izraza koji je za njega iznova i iznova način da živi život na sceni autentično i igrački i intelektualno moćno, van svakog klišea."

U emisiji „Iza kulisa"  Slobodan Beštić govoriće pred kakvim izazovima se nalazi glumac i savremeno pozorište, o iskustvu rada u Evropi, o odnosu reditelja, glumca i publike,  o svojim počecima u JDP-u i ulogama u Narodnom pozorištu,  o stalnom učenju,  istraživanju i usavršavanju glumačkog izraza na kojem radi još od završetka studija glume na Fakultetu dramskih umetnosti.

Muzički urednik: Nataša Mančić

Urednik i voditelj: Tamara Krstić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво