Читај ми!

Da li znamo koje sve tvrđave imamo?

Na prostoru Srbije nalaze se ostaci na desetine tvrđava podizanih na strateški važnim mestima - kraj reka, trgovačkih puteva i pored granica nekadašnjih carstava. Danas te tvrđave pričaju priču o turbulentnoj istoriji ovih predela i vraćaju posetioce u doba srednjevekovnih vladara, vitezova i velikih bitaka. Osim istorije koja ih prati, neke od ovih tvrđava su danas mesta na kojima se održavaju najpoznatiji evropski festivali, prostori za odmor, ali i turističke atrakcije. Nikolina Miljković razgovarala je sa Dejanom Radovanovićem, direktorom Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture koliko znamo o našim tvrđavama i šta bi trebalo da učinimo kako bi i one manje poznate postale privlačne za posetioce.

U Čačku danas počinje Festival ambijentalne i etno muzike Karusel. Koncerti će biti održani u Atrijumu Doma kulture i velikoj sali Doma kulture u Čačku. Nastupiće 12 izvođača, od kojih deset iz Srbije i dve Katarina Pejak i Raven Katz iz Sjedinjenih Američkih Država. O izvođačima i programu ovog jutra razgovaramo sa Dušanom Darijevićem osnivačem i organizatorom festivala.

Ovog jutra idemo i do Pirota. Koleginica Maja Mijalković donosi nam priču o novim pravilima u zdravstvenim ustanovama za zaposlene koji se vraćaju sa godišnjih odmora iz inostranstva.

Nezaobilazna tema ovih dana su Olimpijske igre koje se održavaju u Tokiju. Od naših kolega sa lice mesta saznaćemo najnovije informacije o dešavanjima na najvećoj smotri sporta na svetu.

Urednik i voditelj Biljana Šujdović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво