Читај ми!

Počelo polaganje male mature

Testom iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, za više od 68.000 budućih srednjoškolaca počelo je polaganje male mature. Učenici će u naredna dva dana polagati i test iz matematike i kombinovani test. Ministarstvo prosvete saopštilo je da, prema dosadašnjim informacijama, nije bilo nepravilnosti na maturskom ispitu iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, kao i da je izlaznost bila 98,55.

Epidemijska situacija u Srbiji je sve bolja. Broj novozaraženih i preminulih i dalje pada. Na smanjenje broja zaraženih utiče imunizacija.Do jutros je u Srbiji dato 5 miliona i 200 hiljada doza vakcina protiv virusa korona i sve smo bliži broju od 50 odsto vakcinisanog punoletnog stanovništva, rekao je za RTs direktor Kancelarije za elektronsku upravu Mihailo Jovanović. Naglasio je da je oko 20 gradova ima više od 50 odsto vakcinisanih građana. Jovanović je dodao da je preko portala E uprave do sada izdato više od 400 hiljada digitalnih zelenih sertifikata i da ih građani koriste za putovanje u inostranstvo, ali i za odlazak na festivale. Od sutra u Srbiji počinje održavanje velikih festivala, i organizatori su u kontaktu sa Kriznim štabom koji odobrava velika okupljanja, naveo je direktor Kancelarije za E upravu.

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je da su na jučerašnjoj međuvladinoj konferenciji u Luksemburgu predstavnici Evropske unije prepoznali reforme koja Srbija sprovodi u pregovorima o pristupanju. Na predstavljanju rezultata projekta "E U Pro - U korak sa Evropom", ministarka je navela da je pomoć za 99 lokalnih samouprava u našoj zemlji doprinela ravnomernom teritorijalnom razvoju i pokazala sve prednosti saradnje sa Unijom.

Trafostanica "Smederevo 3", u koju je Elektromreža Srbije uložila 14,6 miliona evra, doprineće energetskoj stabilnosti Srbije, Podunavskog okruga i sigurnom snabdevanju električnom energijom Železare Smederevo i drugih kompanija i budućih investitora u smederevskom kraju, rekla je ministarka Zorana Mihajlović. Prilikom obilaska rekonstruisane trafo- stanice, najavila je novi investicioni ciklus u oblasti energetike i rudarstva.

Košarkašice Srbije igraće protiv Španije u četvrtfinalu Evropskog prvenstva. Utakmica u Valensiji počinje u 21 sat.

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednici vesti Nenad Selaković i Irena Jelovac.

Producent Bojana Tufegdžić.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво