Predstavljeni prioriteti za socijalno uključivanja Roma u Srbiji

U Palati Srbija organizovan je tehnički sastanak o socijalnom uključivanju Roma i Romkinja u Republici Srbiji. Razgovarano je o tome šta je do sada urađeno i predstavljeni prioriteti za naredni period u oblasti socijalnog uključivanja jedne od najranjivijih kategorija stanovništva u Srbiji.

Sekretarijat za socijalnu zaštitu Beograda nastavlja podršku udruženjima koja se bave unapređenjem položaja osoba sa invaliditetom i drugih ljudi koji se nalaze u sistemu socijalne zaštite, saopšteno je iz gradske uprave. Navodi se da će ove godine biti podržano 35 udruženja sa više od 12.000 korisnika, među kojima su osobe sa invaliditetom, žene žrtve nasilja i pripadnici romske nacionalne manjine. Projekti počinju da se sprovode od 1. jula .

Rom u Češkoj je stradao nakon brutalne torture tokom intervencije policije, što je mnoge podsetilo na slučaj Džordža Flojda. Češka policija tvrdi da je upotreba sile bila nužna jer je muškarac bio agresivan.

Urednica emisije je Una Beriša.    svetroma@rts.rs

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво