Читај ми!

Dan sećanja na Jadovno

Popuštanje epidemijskih mera donosi olakšanje. Organizovanje proslava, matura, sportskih dogadjaja, velikih javnih skupova, ipak nalaže oprez. Virus i dalje kruži i nosi poznate opasnosti. Epidemiolozi se slažu da velikog opuštanja ne bi smelo da bude i podsećaju da jesen donosi rizik novog talasa i potencijalno novih sojeva. Sve ovo su pitanja i teme za gosta Magazina, epidemiologa, člana Kriznog štaba Vladimira Petrovića.

Tokom vikenda obeležen je Dan sećanja na Jadovno tokom Drugog svetskog rata. U kompleksu ustaškog koncentracionog logora „Gospić, Jadovno, Pag" tokom proleća i leta 1941. stradalo je više od 40 hiljada Srba. Udruženje Jadovno i potomci nastoje da se obeležavanjem Dana sećanja, istina o zločinu nikada ne zaboravi. O negovanju kulture sećanja i ustaškim zločinima u Jadovnu govorimo u današnjem Magazinu. Ličnu i golgotu cele porodice, našoj novinarskoj ekipi na Velebitu ispričao je osamdesettrogodišnji Srbin iz Zagreba.

Institut za evropske studije u Beogradu organizovao je konferenciju pod nazivom „Balkan i Turska u tranziciji". O tranzicionom procesima u regionu, Turskoj i medjusobnim uticajima na zbivanja koja su u toku, govorili su istaknuti domaći i strani strčnjaci, a u našoj emisiji, istim povodom, direktor Instituta Miša Đurković.

Evropsko prvenstvo u fudbalu je u punom jeku, ali slučaj danskog fudbalera Eriksena, koji je u prvom kolu na terenu imao srčani zastoj, još drži pažnju i otvara mnoga pitanja o zdravlju vrhunskih sportista. Zašto se ovakve situacije dešavaju i kako ih preduprediti, istražujemo u ovoj emisiji.

Urednik i voditelj: Ana Tomašević

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво