Kad Tisa cveta

Redak prirodan fenomen cvetanje Tise očekuje nas i ove godine. Legenda kaže da larva tiskog cveta živi u mulju pune tri godine i u jednom danu izlazi na slobodu da u ljubavnom plesu podrži svoju vrstu. Prava prilika za one koji još nisu našli ljubav da oprobaju svoju sreću, jer kako kažu kada Tisa cveta ispunjava ljubavne želje. Nevena Subotić će nam kao neko ko učestvuje u organizaciji manifestacije ”Kad Tisa cveta” preneti utiske sa prve večeri održavanja manifestacije i reći će nam šta posetioce očekuje do kraja manifestacije.

Četrnaesti festival folklora "Tkanica", biće održan večeras od 18 sati u Ugrinovcima. Najavljeno je učešće nekoliko kulturno umetničkih društvava koji kroz ovakve manifestacije pokušavaju da sačuvaju našu nematerijalnu kulturnu baštinu za buduće generacije. O festival ovog jutra razgovaramo sa Igorom Suzićem.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam i Fond za razvoj Vojvodine zajednički su raspisali konkurs za kreditiranje razvoja i unapređenja turističkih potincijala komercijalnih poljoprivrednih gazdinstava i mikro i malih privrednih subjekata. Posebne povoljnosti predviđene su za preduzetnice.

Biće  reči i o finansijskoj podršci za poslodavce i nezaposlena lica, posebno kada je reč o samozapošljavanju u seoskim sredinama. Ovog jutra predstavićemo vam dobar primer iz banatskog sela Perlez, gde su za godinu dana osnovana tri mala preduzeća. 

Saznaćemo i kako se učenici Mlekarske škole u Pirotu - jedinstvene na Balkanu pripremaju za maturski ispit.

Urednik i voditelj Biljana Šujdović.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво