Читај ми!

Mlade i hrabre devojke koje ulivaju nadu

Imamo veliku čast da u emisiji ugostimo dve dobitnice međunarodnog priznanja "Mlada hrabrost" koje dodeljuje švedska Akademija Raul Valenbert u saradnji sa Švedskim institutom i Ambasadom Švedske u Srbiji. Pored još šest dobitnika iz Francuske, Španije i Mađarske, nalaze se kragujevčanka Milica Jovanović i beograđanka Marija Brletić. Obe imaju po 18 godina i učenice su Medicinskih škola u svojim gradovima. Marija već četiri godine organizuje humanitarne akcije za pomoć deci kojoj je potrebno lečenje u inostranstvu, a Milica je jednom svojom brzom i hrabrom intervencijom pomogla jednom muškarcu koji je doživeo udes u saobraćaju da ne ostane paralizovan.

U emisiji istražujemo i zašto su u Novom Sadu dugački redovi za pasoše, kao i koja su sve zanimanja i dalje ugrožena zbog posledica pandemije Kovida 19. O ovoj drugoj temi razgovaraćemo i sa slušaocima u rubrici "Pitanje jutra".

Kao i svakog petka, jednog slušaoca ili slušateljku koji pokažu dobro znanje obradovaćemo poklonom od našeg darodavca Prizme Kragujevac.

Najavljujemo početak 66. Sterijinog pozorja i nastavljamo ciklus "Od Atine do Tokija" u kojem promovišemo sportiste iz Srbije koji su se plasirali na Olimpijske igre.

Budite uz Radio Beograd!

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво